Ram1rez Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Poszukuję dysku 1TB. Które, z obecnie produkowanych sprawiają najmniej problemów i ulegają w najmniejszej ilości awarii? Zależy mi na bezawaryjnosci, szybkości i w miare dlugiej gwarancji. I teraz pytanie Wd blue/red/green czy seagate dmxx? Na seagatecie zawiodlem sie w 7200.11 gdy padake 2 razy zrobila 509gb. Co wybrać teraz? Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frasier Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Nikt ci nie da gwarancji, ostało się raptem dwóch liczących się producentów. Jakby cena była mniej istotna, to może WD Black, w końcu mają 5 letnią gwarancję: http://support.wdc.com/warranty/policy.asp?lang=pl REDy chyba 3 letnią mają. Poczytaj sobie na ich stronie o tych seriach, bo ja pamiętam tylko, żeby Green unikać przy zastosowaniach innych niż tylko magazyn :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielok100 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Ja też stałęm przed wyborem dysku i wybrałem WD RED, czekam na paczkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Nowe wersje WD Blue EZEX też są całkiem udane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frasier Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Przypomniał mi się dowód anegdotyczny odnośnie Seagate, który mnie niedawno spotkał. Nowy laptop od HP, dysk twardy od Seagate. Po pierwszym uruchomieniu zapuszczam kilka testów, m.in. Crystal Disk Info. Ze zdziwieniem widzę, że SMART pokazuje kilka żółtych ostrzeżeń (nie pamiętam już dokładnie w których pozycjach). Popytałem dokładnie, poradzono mi wymianę, na którą HP się zgodziło i dosłało mi dysk Toshiby na wymianę, niestety był refubrished (chyba ponad 1000 cykli włączeń miał na sobie...), ale od kilku miesięcy mu to nie przeszkadza i chyba będzie już działał ok. Inny przykład to dysk 3,5 zewnętrzny, WD Passport w obudowie - od chyba 5 lat ciągam go ze sobą w różne dziwne miejsca i żyje świetnie. Nie można tych przykładów przełożyć na ogólną zasadę, ale ja sobie założyłem, że kolejne dyski, co do których będę miał wybór, będą od WD (szkoda, że Samsung już ich nie produkuje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...