t}{or Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Cześć! Nazwiecie mnie wariatem, ale do mojego starego PC (Core 2 Duo E7200, 4GB RAM, Quadro FX570, 375W) chce kupić nową kartę graficzną z myślą wymianie całego komputera za ok 6 miesiecy (i7 4770K + Z97). To chyba przez ten szał świątecznych zakupów. Głównie bawię sie w programowanie (.Net i troche Java), wiec moje okazjonalne przygody z 3DsMax nie są dla mnie priorytetem. Mam też dużo nowszego laptopa na ktorym okazjonalnie gram w wieśka (i7, 525m) ale tu dedykowana karta graficzna sie czesto przegrzewa i zawiesza komputer. Stad pomysł zeby zrobić z czasem przyzwoity PC do wszystkiego. Myślałem o czymś za 100 - 150 funtow. Na szybko znalazłem 3 karty ktore są obecnie w przecenie (ceny w funtach, oc.uk): Sapphire Radeon R7 260X OC 2GB // za 99,95 MSI Geforce GTX 660 Gaming Edition 2GB // za 136,99 MSI Radeon R9 270X Gaming Edition 2GB // za 149,99 Moj obecny zasilacz ma jeden kabel zasilajacy 6-pin, ale w szafie mam 2 identyczna sztuke. Co byście zrobili na moim miejscu? Lepiej wypić coś na uspokojenie i wymienić całość, czy iść po bandzie i kupić 260x? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Idź po bandzie i kup GTX 660. Tylko wiedz jedno że ten procesor tę kartę będzie hamował i to skutecznie ale jak zmienisz procesor za jakiś czas to będzie miód MALINA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t}{or Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 procek wydajnoscia nie grzeszy, to fakt. Niestety bios w tym Dellu jest zablokowany i nici z podkrecania, no chyba ze przez PLL. Zastanawiam sie tylko to czy jak podlacze 1 wtyczke 6 pin z jednego zasilacza (sa tam na sztywno wstawione) a 2 wtyczke z kolejnego (skondinad bardzo eleganckie rozwiazanie, bo do srodka go nie zmieszcze) to czy to na pewno bedzie dzialac? Poza karta nic narazie nie chce kupowac skoro nowy zestaw w drodze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 To bierz GTX660, on ma jedną wtyczkę pci-e 6 pin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t}{or Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Tak zrobie, dzięki za podpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...