Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cytuje tutaj wypowiedz pewnej osoby na temat dvd LG :

napęd o którym mowa nie czyta płyt o nie równej powirzchni a nie płyt delikatnie porysowanych, a to dlatego by takiej płyty nie połamać, ma bardzo szybki czas dostępu do danych ( o ile nie najszybszy - 80 ms) a co do głośności to Pan wybaczy ale to jakieś nieporozumienie. Poza tym MTBF to 135000 godz. moim zdaniem to dość pokaźny czas.

Co o tym sadzicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytuje tutaj wypowiedz pewnej osoby na temat dvd LG :

napęd o którym mowa nie czyta płyt o nie równej powirzchni a nie płyt delikatnie porysowanych, a to dlatego by takiej płyty nie połamać, ma bardzo szybki czas dostępu do danych ( o ile nie najszybszy - 80 ms) a co do głośności to Pan wybaczy ale to jakieś nieporozumienie. Poza tym MTBF to 135000 godz. moim zdaniem to dość pokaźny czas.

Co o tym sadzicie ?

LG robi tania optyke ale dobrej jakosci i narazie przybajmniej ja nie spotkalem sie z jakas powazna wada .

A...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DVD LG to gowno po 2 tygodniach od zakupu sie zepsol po odbiorze z serwisu jest 2x wolniejszy a powinien byc 12x a jest 6x i co z tym qrwa zrobic goscie powiedzieli ze nie podlega gwarancji a jak sie zagrzeje to pada.

Miales pecha ja mam 3 lata dvd i zasuwa, to samo braciaka nagrywara ( wyspawala duuuuzo plytek) dalej chodzi swietnie .

A...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam..

Coz.. Moim, kontrowersyjnym zapewne zdaniem, KAZDE DVD to w polskich realiach rodzaj.. opetania. Dwa razy za drogie, sprowadzane najczesciej w.. gatkach importera (zeby podatku nie placic), oraz tragicznie majace sie (ceny plyt, wypozyczania, itd.) do polskich realiow. Takie drugie TFT.. Osobiscie postanowilem poczekac, az sie panom "biznesmanom" znudzi juz dodawanie zer do i tak koszmarnie wysokich cen tych CD-ROM-ow niezaleznie, czy LG czy inny Teac.. (to ten sam naped, mechanizm, i technika! - a inna cena), i obniza cene do normalnej, a producenci otrzezwieja troszke ze zludnych marzen o kolosalnych fortunach zrobionych na naiwnych klientach. Jesli ktos jeszcze pomysli podobnie do mnie, i wstrzyma sie z kupnem tego, za rok-dwa kupimy taki naped za 150-200 zl, czyli za normalna cene,

--

Czego Wszystkim zycze, (ogladajac divx-a)

Pitur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, moje pierwsze DVD LG 8x wytrzymało: uwaga - dwie godziny.

Nie zraziło mnie to do firmy, oddałem, wziąłem pieniążki z powrotem , a po tygodniu kupiłem też LG ale 12x i od półtora roku działa bez zarzutu. Może tamten był jakiś felerny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem LG52x i zgodzę się z tym że ma słabą korekcję błedów!-poprostu do [gluteus maximus]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tez sie zgadzam !!! duzo lepsze jest pod tym wzgledem 48x . ]

Jak mozesz wez to logo zmien , chyba ze to twoja [gluteus maximus] to zostaw ;) .

A...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kolega ma 48X jest bardzo dobre czyta najbardziej zajechane płytki.

A co do loga to nie zmienie bo to moja [gluteus maximus] :)

Oka niezla nawet , ale troche rozepchana :mrgreen:

Ciekawe kiedy lisek cie pogoni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja z innej beczki. Mam Nagrywarkę Combo Samsunga (ma też DVD). No i jest taka fajna, że teraz jak są te upały, to po wypaleniu płytki przestaje czytać kompakty (na jakiś czas), chyba, że ustawię na nagrywarkę nadmuch, żeby ją chłodzić.

Poprzednio po nagraniu 5 płyt jedna po drugiej padła i w ogóle przestała czytać płyty i musiałem oddać do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam..

Coz.. Moim, kontrowersyjnym zapewne zdaniem, KAZDE DVD to w polskich realiach rodzaj.. opetania. Dwa razy za drogie, sprowadzane najczesciej w.. gatkach importera (zeby podatku nie placic), oraz tragicznie majace sie (ceny plyt, wypozyczania, itd.) do polskich realiow. Takie drugie TFT.. Osobiscie postanowilem poczekac, az sie panom "biznesmanom" znudzi juz dodawanie zer do i tak koszmarnie wysokich cen tych CD-ROM-ow niezaleznie, czy LG czy inny Teac.. (to ten sam naped, mechanizm, i technika! - a inna cena), i obniza cene do normalnej, a producenci otrzezwieja troszke ze zludnych marzen o kolosalnych fortunach zrobionych na naiwnych klientach. Jesli ktos jeszcze pomysli podobnie do mnie, i wstrzyma sie z kupnem tego, za rok-dwa kupimy taki naped za 150-200 zl, czyli za normalna cene,

-- 

Czego Wszystkim zycze, (ogladajac divx-a)

Pitur

Czy ty sie zastanowiles co ty piszesz w jakich gatkach przez granice, to jakies brednie. Skąd ty jestes przeciez teraz spokojnie kupisz DVD za 170-190 zł, to poco czekac jeszcze rok. Pozatym rozkręć sobie Teaca i np. LG a sam zobaczysz że jednak się różnią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do lg...... mojemu lg cd52x stuknęły już 2 latka i chodzi jak ta lala

poza tym miałem lg cdrwx8x4x32 a teraz cdrw32x10x40 i jest ok!!

a teraz łyżka dziegciu - mój znajomy ma lg 52x , które ma duże problemy z niektórymi płytkami - w sumie napędy robią dobre , tylko czasami może się trafić jakiś bubel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o LG to powinno się zwracać większą wagę na niską jakość

elektroniki. Same napędy jek dla zwykłęgo człowieka są dobre A jeśli ktoś

potrzebuje coś lepszego to nie sobie kupi Teac-a lub ASUS-a (A-Open)

One są wszystkie dobre odradzam tylko Samsunga żadko kiedy zdaża się egzemplarz który chodzi dłużej niż gwarancja trwa.

Co do korekcji to czy LG słynie z jakiegokolwiek Hi-End-owego sprzeżt,.

Każdy lubi to co ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...