Dorian1988 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Witam, Od kilku lat używam kolejnych serii laptopów Dell XPS, ale ostatnio, jako hobby, uczę się tworzyć proste projekty graficzne w 2d oraz 3d i mój komputerek ledwo przy tym zipie. W związku z tym postanowiłem sprzedać lapka i kupić porządny zestaw do wszystkiego - od pisania i grania (nowy Wiedźmin musi smigać!) po naukę projektowania w 3d. No to powiedzcie czy to ma sens: i7 4770k AsRock Z87 Extreme4 16 gb Crucial Ballistix CL9 GTX 770 od Gigabyte Plextor M5S 120gb BeQuiet L8 530W Define R4 + macho bw (do oc) + za 2-3 miesiace dokupie duzy dysk na dane (chociaz jestem fanem trzymania na zewnetrznych dyskach i robienia porządków na wewnetrznym) Co sądzicie? [EDIT]: monitor mam, o taki: LG IPS237L-BN (IPS, HDMI) Edytowane 20 Grudnia 2013 przez Dorian1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorch62 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Dobry zestaw. Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Moim zdaniem lepiej już wziąć i5 4670K oraz 8 GB ramu wystarczy do wszystkiego. W ten sposób zaoszczędzone pieniądze dorzucić do GTX 780. W przyszłości dokupisz sobie kolejne 8 Gb ramu. Edytowane 20 Grudnia 2013 przez tyranxp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorian1988 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Tyrnaxp, mam wrażenie, że całkowicie zignorowałeś tę część mojej wypowiedzi, w której poruszam kwestię grafiki :) Porwałem się na i7 oraz dużo ramu ponieważ głównie z tych części czerpią programy graficzne - cad, maya, 3ds. Myślałem nawet nad 32gb ramu... Skoro nie ma większych zastrzeżeń to w poniedziałek zamawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...