Skocz do zawartości
Sacrell

HELP !!!!!!!!!!!!! Już mam dosyć....

Rekomendowane odpowiedzi

Ja już wymiękam !!!!!!!!!

Byłem dzisiaj u sprzedawcy, u którego kupiłem tamte Geil 2x256 UDL. Oczywiście wymieniłem je, ale zażyczyłem sobie aby je sprawdził programem Prime95 (ciężko go było przekonać bo twierdził, że to nie wiarygodny program) i co się okazało po 13 teście...............UMARŁY.

Ależ te Gelie to tandety !!!!!!!!!!!!!! NIEKUPUJCIE TEGO.

No cóż..ja wkurzony mówię, że nie wyjdę bez pamięci no to dał mi Mushkiny 2x256 Level 2 3200. Analogicznie poprosiłem aby je sprawdził tym samym programem (Prime95) i POSZŁY wszystkie testy.

Najlepsze teraz :-)

Wracam do domu ucieszony....wsadzam do płyty....odpalam Prime95 i k-u-r-w-a szlak mnie właśnie trafia bo........FREEZE

Do d-u-p-y z tym !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sprawdzałem u kumpla każdy element swojego kompa (płyta, procek, pamięci itd.itp.) i tylko pamięci się sypnęła. Włożyłem jego Samsungi do mojej płyty i wszystko przeszły.........NO CO JEST !!!!!! za takie pieniądze to ja wymagam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie wiem co ustawiać, chyba, że timingi trzeba pozmieniać i napięcie!!!!!!!!

Weźcie coś poradźcie....błagam bo się zaraz zagotuję i pozabijam wszystkich w domu !!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyyyy dzwonimy do archwium X to jest chyba jakieś nie wiem co qrde skomplikowane nie nie to dla mnie za trudne to chyba jakas z deczka paranoja a może twoja płyta zwaliła te kości skoro w sklepie poszły a u ciebie nie i już nigdzie indziej potem nie nie wiem naprawde współczuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz nie czytalem od początku wszyskiego wiec nei jestem do konca w temacie..

aczkolwiek mam pytanko jakie masz timingi(jak było to sory)w biosie????pobaw sie tam.....a po drugie primo twoja płyta główna moze jakos uszkadzac kosci.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stabilność sprawdzałem na niekręconym sprzęcie to raz.

Dwa. Timingi mam ustawione na 6-2-2-2, póxniej na forum (innym) przeczytałem żeby ustawić inne i napięcie inne, więc ustawiłem 6-3-2-2 i 2.75.

Trzy. Zauważyłem różnicę. Bo na tamtych pamięciach (Geil) Prime95 od razu napisał mi "Hardware failure detected, consult stress.txt file." Natomiast na tych (Mushkinach) TYLKO robi freeze.

To co mam się przejmować , czy nie, czy sprawdzić tym nowym mem test v 3.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi się że procek daje popalić - mi robił freeze gdy był podkręcony za bardzo albo za małe napiecie dostał :| - spróbuj procka ustawić poniżej nomianalnej czestotliwości a pamieci podciagnąć do ustwien normalnych - jak masz miernik zmierz napiecia podawane przez zasilacz (5V,12V i 3.3V)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha do Raptor'a: Wydaje mi się, że dafaultowo ten Barton 2800+ czyli tak naprawdę 2080 MHz jest na 1.65.

Jeśli chcę go przetaktować na 2300 MHz (prawdziwych) to mniej więcej na ile ustawić (tak informacyjnie)

Oczywiście wszystko jest synchronicznie 200 FSB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uruchomiłem memtesta v.3

I normalnie wymiękam..........jak nie urok to sraczka

Jak nie Geil to Puszkin vel Mushkin....do bani

Memtest stwierdził 2 błęby (rzędu 0.1 MB). I teraz tak 2 testy przejdzie za trzecim 2 błędy i dwrotnie.

To co mam rozumieć, że znowu jadę do Warszawy i pierdzielić się z tym gościem aby mi dał jakieś pamięci w końcu działające ?????

Jeśli tak to w końcu na jakie ?????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te niby markowe pamięci....zaczynam mieć ich dosyć

Wezmę <span style="color:red;">[ciach!]</span>a, bo one najlepiej chodzą z tego co widzę !!!!!!!!!!!!

I najlepiej się kręcą !!!!!

Jakieś sugestie: Kingston'y, TwinMosy, Infineon, Samsungi, Elixiry ????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiekszosc ludzi posiadajacych Twinmos'y jest zadowolona. serii Ci nikt raczej nie poda. hmm jedyne na co warto zwrocic uwage to na jakich kosciach sa te pamieci no i ofkoz nominalne taktowanie ;) . kosci Samsunga sa dobre np. ale tak naprawde to kwestia szczescia jesli chodzi o krecenie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...