EsiuWWW Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Witam wszystkich. Właśnie kupiłem do mojego leciwego komputera procek AMD Phenom II X4 9950 2,6 GHz. Jest on jednak bez chłodzenia. Wątpię żeby moje dotychczasowe chłodzenie (box-owe z procka Athlon 64 X2 5050e) było wystarczające. Zwracam sie zatem o poradę jakie zakupić ? Jeżeli chodzi o pozostałe bebechy istotne z punktu widzenia tematu płyta ASUS m3n78 buda Cooler Master Cavalier Chodzi mi głownie o to żeby było ono stosunkowo przystępne cenowo (powiedzmy ok 80 zł, nie chciałbym przkeraczać 100 zł), dostatecznie wydajne i ciche. Nie zamierzam bawić się w o/c, po prostu chce żeby było wystarczające dla tego procka. Dzieki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Spartan HE924 lub Fera. Zmierz szerokośc obudowy od tacki aby wiedzieć czy chłodzenie wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Jaki tak naprawdę kupiłeś procesor? Pytam, bo obawaim się, że ktoś zrobił ciebie w bambuko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 (edytowane) pecyfikacja techniczna Producent AMD Nazwa Phenom X4 Model 9950 Nazwa kodowa Agena Typ gniazda AM2+ Technologia 65 nm Liczba rdzeni 4 Taktowanie rdzenia 2.6 GHz Mnoznik 13 Typ magistrali HT Bus speed 200 Taktowanie magistrali 2000 MHz Pamiec cache L2 4 x 512 KB Pamiec cache L1 4 x 128 Pamiec cache L3 2048 TDP 140 W Napiecie na rdzeniu 1.3 Tak było w specyfikacji.Dlaczego tak sądzisz ?? Edytowane 22 Grudnia 2013 przez EsiuWWW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 Jest to Phenom I, napisałeś w tytule i pierwszym poscie Phenom II. Zakupu tego cpu na tym forum nie poleciłby ci nikt i nigdy. Wydajność leży, grzeje się okrutnie. Mam nadzieję, że nie zabuliłeś za niego jak za Phenoma II x4 955. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 No tak, czyli wtopa. Jak widać łatwo idzie się naciąć. Cenowo nie dałem więcej niż te procki chodzą na innych aukcjach, szkoda tylko że mogłem kupić w tej cenie coś lepszego. No nic trudno w zasadzie i tak ze mnie niedzielny gracz, wiec chciałbym dobrać jakieś chłodzenie wystarczające do nominalnej (bez oc) pracy tego proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) W poscie #2 masz odpowiedź. Jeśli aukcja była napisana tak, by wprowadzić nabywcę w błąd, żądaj zwrotu kasy + negatyw. Edytowane 23 Grudnia 2013 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 W poscie #2 masz odpowiedź. Jeśli aukcja była napisana tak, by wprowadzić nabywcę w błąd, żądaj zwrotu kasy + negatyw. Raczej to ja do końca niedoczytałem. No nic mój błąd nie bedę robił wiochy. Dzięki za pomoc. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...