Quenas Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Witam mam problem z niektórymi grami. Mianowicie chodzi o to że gry nie otwierają się na full screenie(nie są rozciągnięte). Sytuacja ta dzieje się np. w BFBC2, niezależnie od rozdzielczości i odświeżania. W BF3 dzieje się tak tylko kiedy odpalam grę, a gdy zmienie na 60Hz to jest już normalnie. W COD4 jest wszystko dobrze, a znowu w NFS World są paski i taki niewyraźny ekran (nieostry). Posiadam HD 7770, wcześniej miałem HD 4350 i nie miałem z tym problemów w żadnej grze. Mam najnowsze sterowniki AMD. Co mogę z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Sugeruję zacząć od czytania - temat nadaje się na Podstawowe Zagadnienia. Później możesz podać monitor i po jakim kablu leci. Aha - problem możesz nazwać Skalowanie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quenas Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 (edytowane) A fakt, jakoś nie zauważyłem tego działu. Ok, skalowanie. Monitor: LG FLATRON M237WDP (FHD) .. Niby jest full HD ale gdy odpalam w 1920x1080 to skalowanie jest złe i nie rozciąga obrazu, dlatego zawsze mam na 1680x1050. Kabel: HDMI EDIT: Gdy ponownie włączyłem BFBC2 gra automatycznie się zeskalowała i dobrze działa, nie wiem dlaczego tak było. Chciałbym się dowiedzieć dlaczego ten problem występuje w innych grach i dlaczego mój monitor nie wyświetla dobrze 1920x1080. Edytowane 21 Grudnia 2013 przez Quenas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Być może sterowniki, być może wrzucasz odświeżanie powyżej poziomu który akceptuje monitor... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 (edytowane) Miałem podobny problem z F3ARem ostatnio. Rozdziałka full HD, a na ekranie czarne pasy dookoła. Rozwiązaniem okazało się włączenie opcji "skalowanie GPU" w panelu CCC. Edytowane 21 Grudnia 2013 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quenas Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Monitor ma 60Hz. Mam tą opcję skalowanie obrazu. Cały czas miałem ją wyłączoną. Po włączeniu niestety obraz w 1680x1050 zaczął się skalować mimo tego że pisało że powinien się rozciągnąć, po wyłączeniu jest dobrze na 1680x1050 lecz na wyższej już są paski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...