Skocz do zawartości
Quenas

Problem z grami / Paski wokół ekranu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z niektórymi grami. Mianowicie chodzi o to że gry nie otwierają się na full screenie(nie są rozciągnięte).

Sytuacja ta dzieje się np. w BFBC2, niezależnie od rozdzielczości i odświeżania. W BF3 dzieje się tak tylko kiedy odpalam grę, a gdy zmienie na 60Hz to jest już normalnie. W COD4 jest wszystko dobrze, a znowu w NFS World są paski i taki niewyraźny ekran (nieostry).

Posiadam HD 7770, wcześniej miałem HD 4350 i nie miałem z tym problemów w żadnej grze.

Mam najnowsze sterowniki AMD. Co mogę z tym zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A fakt, jakoś nie zauważyłem tego działu.

Ok, skalowanie.

Monitor: LG FLATRON M237WDP  (FHD) .. Niby jest full HD ale gdy odpalam w 1920x1080 to skalowanie jest złe i nie rozciąga obrazu, dlatego zawsze mam na 1680x1050.

Kabel: HDMI

EDIT:

Gdy ponownie włączyłem BFBC2 gra automatycznie się zeskalowała i dobrze działa, nie wiem dlaczego tak było. Chciałbym się dowiedzieć dlaczego ten problem występuje w innych grach i dlaczego mój monitor nie wyświetla dobrze 1920x1080.

Edytowane przez Quenas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor ma 60Hz. 

Mam tą opcję skalowanie obrazu. Cały czas miałem ją wyłączoną. Po włączeniu niestety obraz w 1680x1050 zaczął się skalować mimo tego że pisało że powinien się rozciągnąć, po wyłączeniu jest dobrze na 1680x1050 lecz na wyższej już są paski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi