2002JSQ Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 Witam, Kupiłem lapka toshiba p75-a7200 z preinstalowanym windowsem 8. Laptop ma 2 kieszenie na dyski wewnętrzne dyski twarde. Włożyłem do laptopa ssd i pytanie mam takie: czy jest opcja aby przez recovery przywrócić system na niowy dysk (ssd)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 Tak : wypal recovery na płytę i z płyty przywrócisz system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 Albo zrobić klona partycji systemowej + recovery na ssd i postawić system :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 (edytowane) OK, spróbuję. Użyłem narzędzia TOSHIBA Recovery Media Creator do utworzenia dysku usb z recovery. Zbootowałem laptop z tego pendrive'a. Przeszedłem przez proces przywracania systemu. W końcu laptop odpalił się z czystym systemem... tak jak go kupiłem.... z jedną tylko różnicą :( Na wstępie nie zapytało o język... tylko pod koniec konfiguracji systemu. Ostatecznie system przywrócił się ale angielsko-polski. Doinstalowałem langpack, ale jestem podirytowany, ponieważ jakieś drobne rzeczypozostały po angielsku... np. napis Welcome przy starcie systemu, Speakers ponajechaniu na ikonkę głośnika, czy Restarting przy ponownym uruchamianiu. Czemu tak? Edytowane 22 Grudnia 2013 przez 2002JSQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zapodałem komendę: bcdedit /set {current} locale pl-PLbcdboot %WinDir% /l pl-PL a także usunąłem w rejestrze klucz HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetContro lMUIUILanguageen-us zostawiając HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetContro lMUIUILanguagepl-PL Teraz przynajmniej przy uruchamianiu i zamykaniu systemu napisy są polskie. Wracając do pytania: dlaczego system nie ma domyślnie języka polskiego, tak jak na początku, przy pierwszym uruchomieniu sprzętu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...