Disconnect Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Witam jestem posiadaczem tego laptopa i bardzo mi się podoba lecz nie wiem czemu mi się bardzo grzej są to podzespoły AMD , zmieniłem pasty na płycie głównej i chłodzeniu , kiedyś była to temperatura 95 stopni a po wymianie pasty to juz 65 lecz dalej wiatrak chodzi jak na 95 stopniach .. macie jakąś rade czemu tak jest i jak to zmienić mam Windowsa 7 , a i na ekranie mam takie paski jak go uderzę lekko od góry jak jest kamerka to znikają czytałem ze to niby taśma ale może to ekran pomóżcie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Taśma często pada w tych modelach. Jak poruszasz ekranem to się pojawia normalny obraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 pewnie w coolsense masz ustawiony tryb najnizszej temperatury. Zmien na tryb ciszy a bedziesz mial nieslyszalnego lapka. Ponadto warto zainwestowac w podkladke chlodzaca. Nawet nie podkladke tylko cos co go podniesie. Ja sobie z pleksy taki stojaczek wycialem zeby moc do wyrka brac mojego hp i podczas grania temp zbija o 10 stopni. Popularne byly takie kuleczki ktore podstawia sie pod nozki z tylu. Ja mam dv6 z i7 QM i radeona 6770 i nawet na wlaczonej dedykowanej lapek jest bezglosny chyba ze gram albo wlacze film fullhd. http://www.ebay.com/bhp/laptop-cooling-ball Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disconnect Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 tak jak poruszam to jest normalny obraz ;) dlatego myślę ze to taśma ale wole się spytać kogoś kto ma sprawdzone info ;) , dw10 możesz wytłumaczyć jak to przestawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 start>wyszukaj> wpisujesz coolsense Jesli nie dziala, bo czasami tak sie zdarza, instalujesz HP Support Framework: ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp56501-57000/sp56878.exe a pozniej samo coolsense : http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?cc=pl&lc=pl&dlc=pl&softwareitem=ob-99160-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disconnect Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 1 sposób sprawdziłem lecz nie mam tego programu a jak instaluje to taki błąd mi wywala jak na zdj :https://drive.google.com/file/d/0B0WcRdS5PMlKNnAzbUtOTFh0UVk/edit?usp=sharing Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 zainstalowales HP support? najlepiej wejdz na strone hp ze sterownikami i zainstaluj cale oprogramowanie dolaczone do twojego laptopa, Zajmuje malo miejsca na dysku i nie obciaza w ogole systemu. Ja tez kiedys bylem wyznawca pogladow guru ze wywala sie caly soft dodany przez producenta ale z czasem doszedlem do wniosku ze wiecej z tego szkody niz pozytku bo jest tam kilka naprawde fajnych rozwiazan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disconnect Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 tak zainstalowałem wszystkie stery i dalej ten błąd , a zależymi na tym by pracował cicho bo jak oglądam coś to nie słyszę dialogów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 Jak zależy Ci żeby pracował cicho, to rozbierz i wyczyść chłodzenie. Najprawdopodobniej czeka Cię również wymiana tasmy matrycy (~50zł), a z tego co mi wiadomo to te laptopy nie miały coolsense. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disconnect Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2013 laptopa tak jak napisałem rozebrałem pastę nałożyłem wyczyściłem chłodzenie , temperatura spadła ale wiatrak zapieprza na 30% (według everesta) , taśmę już kupiłem będę ją wymieniał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disconnect Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 po wymianie w dv 5 taśmy lcd mam taki problem ze mam rozmazanr kolory i ekran mruga nie wiem co się dzieje pomocy , na zewnętrznym monitorze polonczonym hdmi jest obraz idealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salah Ad-Din Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 generalnie paviliony miały problemy z przegrzewaniem sie grafiki. Nie wiem czy w twoim wypadku jest to samo ,jednak lepiej zadziałać szybko aby czegoś nie spierniczyć bardziej. możesz wejść na http://serwisko.pl/dodaj_awarie i tam zgłosić usterkę - wiadomość ta idzie do wszystkich firm specjalizujących się w naprawie takiego sprzetu z twej okolicy - odpowiedzą Ci i za free dostaniesz pewnie info czego to może być przyczyną i ile może kosztować . Potem sam zdecydujesz co dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...