Skocz do zawartości
funfek

Komputer do 1100 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, piszę z prośbą o pomoc w złożeniu lub kupieniu gotowego zestawu pc. Fundusz do 1100 zł, Komputera potrzebuje do grania w aktualne gry (np BF4, Batman, assassin creed) na średnich lub wysokich detalach. Grać chcę na rozdzielczości 1280 x 720. Dysk minimum 320 gb. Może być bez napędu na płyty (gry kupuje głównie cyfrowo). Dzięki za pomoc.

PS. Myślałem o czymś takim: http://www.amigopc.pl/amigo-home-4-p-143305-36-29.370.36.html

Edytowane przez funfek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, piszę z prośbą o pomoc w złożeniu lub kupieniu gotowego zestawu pc. Fundusz do 1100 zł, Komputera potrzebuje do grania w aktualne gry (np BF4, Batman, assassin creed) na średnich lub wysokich detalach. Grać chcę na rozdzielczości 1280 x 720. Dysk minimum 320 gb. Może być bez napędu na płyty (gry kupuje głównie cyfrowo). Dzięki za pomoc.

PS. Myślałem o czymś takim: http://www.amigopc.pl/amigo-home-4-p-143305-36-29.370.36.html

Na Intelu i tak bedziesz mial wieksza wydajnosc w tych grach. Nawet na Pentiuimie  Zestaw Tesela bym polecil bo w tej cenie tylko Pentium lub ew nieco drozszy i3. Wydajnosc bedzie niezla, ale zapomnij o wysokich detalach z tym prockiem i karta. High z poroma ustawieniniami na medium. Ale pociesze Cie sie ze na zdrowy rozsadek ta gra wyglada niewiele gorzej na tych ustawieniach. Ja grajac i tak potem ustawiam medium, bo jest szybciej. Grafka to obecnie GTX 570 i przy i5 2500 (bez OC) bywa ciezko na high w multi grajach w 64 graczy. Tu procek ma jednak cos do powiedzenia. Dochodzi firzyka i pewnie jakies inne obliczenia. Ogolniem mozesz miec ciezko z wydajnosci w BF4. AC tez oczywiscie lubi procesor i mocna karte graficzna, ale kto wie na nizszych pewnie zagrasz. Osobiscie teraz bym nie bral niczego. Poczekal do lutego az ceny nieco sie uspokoja i dolozyc do czegos lepszego np R9 270. Moga byc potem w niezlych cenach pod warunkiem ze zwieksza jego produkcje, bo obecnie sie nie wyrabiaja.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi