funfek Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Witam, piszę z prośbą o pomoc w złożeniu lub kupieniu gotowego zestawu pc. Fundusz do 1100 zł, Komputera potrzebuje do grania w aktualne gry (np BF4, Batman, assassin creed) na średnich lub wysokich detalach. Grać chcę na rozdzielczości 1280 x 720. Dysk minimum 320 gb. Może być bez napędu na płyty (gry kupuje głównie cyfrowo). Dzięki za pomoc. PS. Myślałem o czymś takim: http://www.amigopc.pl/amigo-home-4-p-143305-36-29.370.36.html Edytowane 23 Grudnia 2013 przez funfek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2013 (edytowane) Witam, piszę z prośbą o pomoc w złożeniu lub kupieniu gotowego zestawu pc. Fundusz do 1100 zł, Komputera potrzebuje do grania w aktualne gry (np BF4, Batman, assassin creed) na średnich lub wysokich detalach. Grać chcę na rozdzielczości 1280 x 720. Dysk minimum 320 gb. Może być bez napędu na płyty (gry kupuje głównie cyfrowo). Dzięki za pomoc. PS. Myślałem o czymś takim: http://www.amigopc.pl/amigo-home-4-p-143305-36-29.370.36.html Na Intelu i tak bedziesz mial wieksza wydajnosc w tych grach. Nawet na Pentiuimie Zestaw Tesela bym polecil bo w tej cenie tylko Pentium lub ew nieco drozszy i3. Wydajnosc bedzie niezla, ale zapomnij o wysokich detalach z tym prockiem i karta. High z poroma ustawieniniami na medium. Ale pociesze Cie sie ze na zdrowy rozsadek ta gra wyglada niewiele gorzej na tych ustawieniach. Ja grajac i tak potem ustawiam medium, bo jest szybciej. Grafka to obecnie GTX 570 i przy i5 2500 (bez OC) bywa ciezko na high w multi grajach w 64 graczy. Tu procek ma jednak cos do powiedzenia. Dochodzi firzyka i pewnie jakies inne obliczenia. Ogolniem mozesz miec ciezko z wydajnosci w BF4. AC tez oczywiscie lubi procesor i mocna karte graficzna, ale kto wie na nizszych pewnie zagrasz. Osobiscie teraz bym nie bral niczego. Poczekal do lutego az ceny nieco sie uspokoja i dolozyc do czegos lepszego np R9 270. Moga byc potem w niezlych cenach pod warunkiem ze zwieksza jego produkcje, bo obecnie sie nie wyrabiaja. Edytowane 24 Grudnia 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanZ Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2013 No dokładnie, multi BF4 katuje procesory, a detale tak na prawdę się zmniejsza, bo im mniej efketów, rozmyć i innych bzdur, tym 'czytelniejszy' obraz. Przynajmniej jak dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jam Jest Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zestaw z amigo z kartą graficzną do pasjansa i nieznanym zasilaczem lepiej omijaj. Bierz składaka tesela - do BF4 to minimum, a jest sporo wydajniejszy od tego gotowca ze sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...