Gosu Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2013 (edytowane) Witajcie, zmieniłem platformę z lga 775 na 1150 i rzecz jasna wyskoczyła mi w systemie informacja o tym że system nie jest aktywowany dla mojego sprzętu. Wobec tego aktywowałem system przez telefon, wszystko elegancko, cacy i NAGLE po około dwóch godzinach - To samo. No kurde co jest ? Po co w takim razie ta cała operacja przez komórkę była skoro system został aktywowany na dwie godziny. Miał ktoś taki problem? Edycja: Znowu zadzwoniłem pod ten numer i aktywowałem sobie, mam nadzieję że więcej razy nie będę musiał. Czy wgrywanie nowego biosa do płyty mogło mieć na to wpływ? Czy o co chodzi? Edytowane 24 Grudnia 2013 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2013 Na pewno bios płyty nie ma na to wpływu. Sprzęt jest ten sam. To raczej wina MS niż Twoja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2013 Poszperałem trochę w sieci i ludzie również mieli z tym problem po zmianie biosów w płytach :) Wina MS tak czy owak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2013 Jak po aktualizacji biosu nie ustawi się aktualnej daty przed uruchomieniem systemu to jednak wina użytkownika nie MS. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2013 Data nie była zmieniana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 Jaka wersja systemu,chodzi o OEM czy Box. Na również robiłem aktualizację BIOS-u i nic takiego nie pojawiło mi się żeby ponownie aktywować system. Co do daty to miałem aktualną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 OEM. Widać jakiś niefart był i tyle. Od tamtej pory i kolejnej aktywacji wszystko śmiga ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 Jak po aktualizacji biosu nie ustawi się aktualnej daty przed uruchomieniem systemu to jednak wina użytkownika nie MS. Przy wszystkich nowoczesnych płytach data i czas nie ulegają zmianie po resecie czy zmianie biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2013 Dziwna sprawa bo nagle z dnia na dzień mi się znowu system dezaktywował... Robiłem wcześniej Clear CMOSa ,akurat podkręcam procka i sprawdzam to i owo. Co za absurd...Nie chce mi się kolejny raz systemu aktywować. Co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2013 zanim go jeszcze raz zaktywujesz wywal najpierw łatke KB971033. potem zaktywuj i spróbuj zaktualizować. ta łatka sprawdza "legalność windowsa" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2013 Wystarczyła opcja "Aktywuj system" i poszło , tak czy inaczej dziwne rzeczy się z tym dzieją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...