Skocz do zawartości
Bubby

USB w obudowie Enlight

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie dziś obudowę ENlight EN-7254. JEstem z niej bardzo zadowolony. Jest bardzo funkcjonalna, a zasilacz w niej jest też naprawdę dobry. Problem w tym, zę podczas przenoszenia części ze starego Codegena nieopatrznie odłączyłem kabel łączący mobo z USB s przodu budy. Nie pisał bym tego posta gdybym wiedział jak to podłączyć. Otóż kabel ten składa się z czterech wtyczek z czego po dwie są takie same. Dwie trzy i dwie jedno żyłowe. Teraz problem tylko w tym jak je podłączyć, aby nie uszkodzić niczego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc te 3 żyłowe kabelki to napewno USB PWR, P-5 i P+5, a ten jedno żyłowy zapewne czarny jest masą (GND) więc na płycie zobacz sobie które piny sa pierwsze no i na tej wtyczce 3 żyłowej zobacz na którym pinie jest taka malutka strzałeczka, więc wiesz juz jak połaczyc kabelek trzyzyłowy (oczywiście tam gdzie strałezka to ta strona wtyczki idzie do pinu nr 1 na mobo), no a mase to chyba jz sobie sam dołaczysz gdzie jest wolne miejsce na poziomym pasie pinów ;)) (zawsze jak komus podłaczałem USB na mobo tak było więc teraz tez tak powinno być ale poczekaj na inne sugestie forum' owiczów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...