Slayer Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Mi osobiście przypadł całkiem do gustu :) Nie chodzi mi o to, żeby udowodnić wyższość Intela nad AMD, a akurat w moim przypadku ( i podobnych) wymiana obecnego na całkiem niezłego następcę bez potrzeby wymiany płyty- coś jak kiedyś przesiadka z Cel ~ 416-Cel 1066. Całkiem by było miło mieć 4 Ghz pod maską :D A i cena powinna być zachęcająca w stosunku do pełnego Prescota 8) PS-takie nowinki jak HT czy SEE 3 możliwe, acz niekoniecznie będą dostepne w tym procesorze. Wydajność będzie ok. 15% mniejsza niż analogicznego P IV Northwood tej samej częstotliwości ( tak jak było z Williamate) co i tak przedstawia się bardzo interesująco :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Bedzie sie krecil jak dziki :) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Jeśli Intel nie zafunduje mu jakiejś "kuli u nogi" obniżającej wydajność może być całkiem całkiem tym bardziej że przymierzają się by wyposażyć go w HT!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_Man Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Dla mnie to on chyba nie przypadnie do gustu zwłaszca przez to iż jego cena będzie dość słono wygurowana (New Technology 0,09um), a tak pozatym jak wspomniałes wcześniej jestem za tym iż AMD ">" Intelem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Jeżeli bym sie miał na niego decydować , to bym go nie kręcił ( płyta mnie ogranicza na 133 Mhz)- brałbym najmocniejszy dostępny model na BOX. Do tegoi jakiś wycofany ze sprzedaży Geforce FX 5900 Ultra czy inny NV36-R380 na AGP i żyć nie umierać ^_^ a przynajmniej przez nastepne 2-3 lata byłby jako taki spokój ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 GDy będzie miec te ss3(powinnno :/) i HT... to procek rewelacja :D Ale HT nie będzie na penwno i sse3 te pewie zeby było ciekawie zniechecało ludzi do kuna tedo "cudactwa" :) Ps. ten prescott bedzie dobry na zime, nei trzeba bedzie grzac w piecu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Bedzie ciut wolniejszy od dzisiejszego PIV 533 ale potencjal OC bedzie olbrzymi. Jakby cena byla podobna do dzisiejszych Celeronow to moze to byc hiciak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 No jak by miał sie mocno krecic to pewnie. cena na pewno bedzie niska bo musi być niziutka ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Co ludziom z HT, jak ledwo co się płyty pojawiły pod ten "bajer"? Pomijam tu wyjątki I845 E ( kilka płyt), czy I850 E. I tu właśnie najbardziej mi się podoba to, że obniżono FSB- masa ludzi z chcęcią sobie kupi taki proc- taktyka rodem z AMD ;) SEE 3- jakby mieli nawet to wyciąć, niewiele z tego stracimy- ledwo co zaczął się support dla SEE 2 przez pare programów i gier ( takie wyjątki jak SOF 2), a i tak większość korzysta gł. jak już z jednostki SEE 1 ( początek-luty 1999) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 każdy nowszy celeron miał jakiś solidny hamulec więc i tym razem intel zwali sprawę, zapewne. za duża jest różnica w porównaiu z intelem. ale może ktoścoś "zwali" i celeron nie będzie taki badziewny jak ostatnio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 No tak czy siak jesli bedzie mieć HT :/ To mzoe zaisnteresuję się tym rockiem w przyszłosci.. zawsze mozna podwyzszycmagistrale :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 jak to zwykle jest z nowosciami - KT600, celek 0,09um, itd. - poczekamy zobaczymy. innego sposobu nie ma. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 ee no własnie. KT600 juz pokazuje swoja klase i jak n razie starczy mi tych nowinek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...