noose Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Witam ;) Ja mam takie pytanko ;) potrzebuje nazwe i skladnie funkcji ktora by odczytala jakis tekst z pliku. moze na przykladzie ;) plik ID: 1 Jakis tekst ID: 2 Jakis kolejny tekst ID: 3 Jeszcze jeden tekst i mialo by byc takie cos. otwiera plik -> odczytuje ostatnie ID i przypisuje do $ID=ID_z_pliku(tzn, ta cyferka ;)). pomoze ktos :?: z gory thx ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 A zamiast odczytywac liczby ID, nie mozna poprostu policzyc lini i podzeilic przez dwa ? Chyba ze id nie rosna ci pokoleji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 nie o to chodzi ;) to jest prosty przyklad ;) ja bym to potrzebowal tez do innych rzeczy (np. newsy :?)..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 ja zawsze robilem w ten sposob |zmienna1|zmienna2|zmienna3| To jest jedna linia z pliku wejsciowego, pozniej ta linie zamieniasz na tablice funkcja explode(). Na przyklad w ten sposob $zmienna=explode("|", $linia); I w ten sposob w tablicy $zmienna masz wartosci poszczegolnych blokow z lii wejsciowej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 zobacze jak to bedzie dzialac, ale dopiero w niedziele/poniedzialek :? dzieki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...