qhash Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Mam dysk SSD 128GB CRUCIAL M4. Próbuję przegrać jedną z moich wirtualnych maszyn na dysk zew. i otrzymuję następujący błąd ( załącznik ). Błąd we/wy. Wcześniej miałem przekroczono limit czasu semafora. Z początku myślałem, że to problem dysku zewnętrznego, ale nie da się spakować tej VMki na tym samym dysku, więc problem leży w odczycie. Czy ktoś miałby jakiś pomysł na to? Smart wygląda OK. Edytowane 26 Grudnia 2013 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 niestety, ale pierwszy błąd przy odczycie zwykle oznacza uszkodzone plikiarchiwumpartycję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2013 chkdsk /R w trybie administratora - uszkodzone sektory, błąd I/O - nieczęsto się to zdarza, zwłaszcza na Crucialach. Po przesunięciu sektora udało mi się odzyskać maszynę wirtualną, ale secure erase zerami na wszelki wypadek dysk przejechałem i upgrade FW do najnowszej wersji. Temat można zamknąć. Dziękuję TSRules za zainteresowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...