scratix Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Przesyłka od 24.12. lata sobie po trzech sortowniach dzisiaj od 7 leży cały czas w jednej, co to za burdel tam jest? 28.12.2013 00:18:00 Przesyłka wchodząca do sortowni NCS 27.12.20130 6:48:39 Przesyłka wchodząca do sortowni Linehaul: przyjęcie OPO26.12.2013 21:46:00 Przesyłka wchodząca do sortowni NCS24.12.2013 12:23:34 Przesyłka wchodząca do sortowni WRO24.12.2013 10:17:48 Przesyłka odebrana przez kuriera0000 WRO Fajnie sobie krąży od sortowni do sortowni... Czytałem opinie o tej firmie to włos jeży się na głowie, jutro tam zadzwonię czemu przesyłka krąży po różnych sortowniach. Edytowane 28 Grudnia 2013 przez scratix 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gohik Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 dziwne, u mnie nie ma z nimi problemów pewnie przez ten okres świąteczny.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. KAX_ Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Nie ma to jak zamawiac przesyłke we wigilię i w pierwszy dzien po świetach sapac, ze jeszcze nie doszła. Zejdz na ziemie, miedzy świetami, a weekendem był jeden dzien roboczy i paczke dostaniesz nie wcześniej niż w poniedziałek. W okresie światecznym 48h na dostarczenie paczki to nic dziwnego bo paczek jest kilkadziesiąt albo nawet kilkaset razy więcej, a kurierów do rozwiezienia tyle samo bo niestety nie wiem czy już wiesz ale paczek nie rozwozi mikołaj z elfami w magicznych saniach. 12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Trzeba bylo wyslac PP. Na nowy rok bys mial paczke lub kto inny. Tak swiatecznie po swietach. Czasem sie przydaje Edytowane 28 Grudnia 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Dobra chyba zbliżamy się do końca tego cyrku, przesyłka jest już w sortowni mojego regionu wiec w poniedziałek powinna być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Nie miałeś do czynienia z Siódemką i Opekiem. Nie wiesz co to burdel. 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Jeśli dodarła tam w Wigilię to się nie ma czemu dziwić. Pracownicy mieli ręce pełne roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Nie miałeś do czynienia z Siódemką i Opekiem. Nie wiesz co to burdel. Miałem do czynienia z Siódemką też nie polecam, o ile z samą firma nie miałem problemów to sam kurier okazał się gburem i chamem. Wiem że dziś jej nie dostanę, chce tylko żeby już nigdzie nie latała bo martwię się o jej stan. Wiem co przesyłki przechodzą w sortowniach. W obecności kuriera dokładnie sprawdzę stan przesyłki. A przesyłka została nadana 23 a że odebrali ją w Wigilie to nie moja wina. Edytowane 28 Grudnia 2013 przez scratix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 wszystko zalezy od danego regionu, u mnie zero problemow z jakimkolwiek kurierem. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Przesyłkę praktycznie każdą należałoby sprawdzać podczas odbioru.Zresztą kupująć w znanych sklepach,dostajesz info że w razie czego przesyłki masz nie odbierać tylko spisać protokół szkody. Co do kuriera to w każdej firmie pracują ludzie o różnych charakterach,jeden będzie bardziej zrozumiały drugi nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Nie wiem czemu ale z kurierami do powiedzmy 30 lat nie miałem żadnych problemów życzliwi, wyrozumiali. Dużo gorzej gdy to jakieś dziadki, raz jeden chciał żeby za nim latał bo akurat byłem w pracy a on dzwonił spod moich drzwi z pretensją że nikogo nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Wysyłam sporo paczek DPD i nigdy nie było problemu, co innego k-ex. Najlepiej to chyba UPSem słać, aczkolwiek robią problemy z gabarytami, więc większe paczki DPD mniejsze UPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Każda firma ma swoje zady i walety ;) Dużo zależy od kuriera obsługującego nasz rejon, jak bardzo mu się chce. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Ja tam z DPD jestem bardzo zadowolony. W kraju zawsze na drugi dzien, do UK zawsze 4tego dnia (za cale 80zl za 32kg !). Jak cos sie opozni w swieta, to raczej bym nie sapał. Edytowane 28 Grudnia 2013 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Znajomemu kurier zostawił telewizor 42' pod drzwiami, bo nikogo w domu nie było, nie biorąc od nikogo podpisu, a wy narzekacie ze paczka lata po sortowniach 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 nom, mogl wziąc do siebie do domu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Trzeba bylo wyslac PP. Na nowy rok bys mial paczke lub kto inny. Tak swiatecznie po swietach. Czasem sie przydaje Zamówiłem 23.12 pewną rzecz przez allegro, nawet się nie łudziłem, że przyjdzie wcześniej niż 27.12. O dziwo paczka dotarła do mnie przed 12.00 dnia 24.12, ok 300km miała do przebycia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gohik Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zamówiłem 23.12 pewną rzecz przez allegro, nawet się nie łudziłem, że przyjdzie wcześniej niż 27.12. O dziwo paczka dotarła do mnie przed 12.00 dnia 24.12, ok 300km miała do przebycia. zapewne UPS :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Znajomemu kurier zostawił telewizor 42' pod drzwiami, bo nikogo w domu nie było, nie biorąc od nikogo podpisu, a wy narzekacie ze paczka lata po sortowniach Mnie kiedyś na ganku zostawił małą paczkę (dysk zewnętrzny). Wtedy jeszcze nie miałem płotu - ciekawe, co by zrobił, gdyby płot już był? Zostawił pod furtką? Ale miałem tylko jeden taki przypadek i nie wiem jaka firma była tak sprytna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Wziął bym to gdzieś skitrał po czym stwierdził, że paczka nie dotarła, sorry ale jak może zostawić paczkę bez potwierdzenia odbioru jakim jest podpis, nie ma podpisu - paczka niedostarczona. Edytowane 28 Grudnia 2013 przez ʞoʌɐls Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Właśnie za późno na to wpadłem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Podobno w Szwajcarii tak zostawiaja pod drzwiami i nikt nie kradnie :) Ale to tylko slyszalem z opowiesci. W UK zostawiaja u sasiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Weź nie strasz, autorze tematu - aktualnie czekam na pierwszą paczkę dostarczaną przy pomocy DPD. Najprawdopodobniej będzie za kilka godzin . Co do kurierów, to drewiej często miałem kontakt z DHL, a obecnie z UPS i polecam. Gość ten sam od paru lat robi w moim rejonie, bezproblemowo idzie się dogadać co do dostawy wygodnej dla obu stron. Źle natomiast wspominam Siódemkę. Obudowa dotarła z wgniotką, acz wartość sporu była stosunkowo niska, toteż nie pultałem się zanadto, po prostu nigdy już nie skorzystałem i raczej nie skorzystam z ich usług. Edit: Paczka dotarła dziś o ~9:15 rano. Sprawnie, szybko, skutecznie, b.dobrze . Edytowane 30 Grudnia 2013 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Dostałem SMS że przesyłka będzie dziś między 10 a 12. Dostałem jeszcze drugiego sms z numerem tel do kuriera, za to maja spory plus. Edytowane 30 Grudnia 2013 przez scratix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 DPD lubię, bo przywozi mi zawsze w zębach bagaż, zgubiony przez tych nieogarów z KLM. Jak chcecie pohejtować linie lotnicze, to KLM się świetnie nadaje. Nie latałem jeszcze Aerofłotem albo jakimiś afrykańskimi Bongo Bongo Airlines z Tupolewami pamiętającymi wczesnego Gomułkę, więc wszystko przede mną. Siódemka to moja ulubiona firma kurierska. Zatrudnione tam ogolone z grubsza szympansy potrafią odstawiać takie cuda z paczkami, że w pale się nie mieści - awizo na drzwiach do klatki schodowej (w bloku) od zewnętrznej strony, paczka zostawiona tamże, będę u pana o 11, będzie pan, to w porzo, o 16 zagrożony śmiercią głodową idę do sklepu i kwadrans później telefon - e no ziąs, ja tu czekam z paczką a cie nie ma tej! Uśpić hurtem to mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Ja problemów z Siódemką do tej pory nie miałem (odpukać), czyli "u mnie działa" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Wczoraj sprzedawca nadał dwie paczki z felgami 18" koło godziny 12, każda po ~25kg i akurat przez Siódemkę, dzisiaj po 12 już była u mnie (300km), cała i bez uszkodzeń, więc wszystko zależy od regionu i kuriera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Jak chcecie pohejtować linie lotnicze, to KLM się świetnie nadaje. Nie latałem jeszcze AerofłotemAerofłot był spoko, jedna z lepszych linii jakimi leciałem, za to z KLM też miałem mniej lub więcej przygód Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Też miałem problemy z dpd. Tracking pokazywał nieudaną próbę doręczenia, podczas gdy cały czas był ktoś w domu. Kurier prawdopodobnie nie zdążył i w ten sposób oszukiwał. Miałem taką sytuację 2x, z różnymi kurierami z dpd. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 DPD lubię, bo przywozi mi zawsze w zębach bagaż, zgubiony przez tych nieogarów z KLM. Jak chcecie pohejtować linie lotnicze, to KLM się świetnie nadaje. Nie latałem jeszcze Aerofłotem albo jakimiś afrykańskimi Bongo Bongo Airlines z Tupolewami pamiętającymi wczesnego Gomułkę, więc wszystko przede mną. Siódemka to moja ulubiona firma kurierska. Zatrudnione tam ogolone z grubsza szympansy potrafią odstawiać takie cuda z paczkami, że w pale się nie mieści - awizo na drzwiach do klatki schodowej (w bloku) od zewnętrznej strony, paczka zostawiona tamże, będę u pana o 11, będzie pan, to w porzo, o 16 zagrożony śmiercią głodową idę do sklepu i kwadrans później telefon - e no ziąs, ja tu czekam z paczką a cie nie ma tej! Uśpić hurtem to mało. Numer z awizo na drzwiach od klatki zrobił mi facet z GLS. Żeby było śmieszniej, do przymocowania awizo użył naklejki z kodem QR paczki, przedartej na pół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...