slavok Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2014 o tej porze to raczej żaden. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) DPD z dziś: Dzwoni do mnie gość, który znalazł paczkę z moim adresem na środku drogi (jakieś 5km od miejsca gdzie mieszkam). Sądząc po uszkodzeniach pudła, otarciu, musiała wypaść z jadącego busa..Ktoś ma pomysł jak to możliwe? :) Edytowane 10 Marca 2015 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Śledź paczkę po numerze, ciekawe czy już figuruje jako doręczona ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Nie no dzwoniłem do kuriera i wyjaśniłem co i jak, mógłby mieć problemy. Najpierw się pytam co z paczką, to mówi że "może być problem bo się gdzieś zawieruszyła, chyba na bazie została" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Dzisiaj dostałem paczkę od DPD i nie mam żadnych zastrzeżeń poza jednym - głupie elektroniczne terminale. Ni siusiaka nie idzie się na tym podpisać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Ja przestałem się nawet starać z tymi podpisami- bazgram jakieś niezrozumiałe znaczki- i wychodzi na to samo jak bym się podpisał. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Tak to jest jak się ma jakieś zabytkowe terminale z oporowymi ekranami dotykowymi, zamiast pojemnościowych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Też miałem problemy z dpd. Tracking pokazywał nieudaną próbę doręczenia, podczas gdy cały czas był ktoś w domu. Kurier prawdopodobnie nie zdążył i w ten sposób oszukiwał. Miałem taką sytuację 2x, z różnymi kurierami z dpd. Miałem tak samo. U mnie widniał też status, niezastania nikogo w domu, a później na 95% ten sam kurier dzwonił i pytał jak dojechać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Ja najlepsze doświadczenia mam z DHL. Na drugim miejscu chyba umieściłbym UPS, później reszta. Im mniejsza firma tym bardziej różnie bywa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Od kilku lat wysyłam/odbieram za pośrednictwem DPD i UPS różnego rodzaju paczki od małych po palety i ani raz jeszcze mi się nie zdarzył fakap... to chyba zależy od rejonu i kuriera który owe paczki rozwozi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) ... od kuriera. Bo to nie "rejon" w końcu kłamie, tylko człowiek dostarczający paczki. Jeszcze kilka miesięcy temu, kiedy inni ludzie dostarczali mi paczki z DPD, było bez zarzutu. Edytowane 11 Marca 2015 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 (edytowane) w kazdej firmie jest słabe ogniwo, jednego kuriera znam to pracował najpierw jako kurier pocztexu potem kex, a akutalnie dpd :lol:i sie nie dziwie ze zmienia, bo jak kogos znał dluzej to dzwonił domofonem i zostawiał paczke na dole bo ona czasu nie ma :lol:no ale nie o tymhistoria wlasiciwakupilem dwa monitory w niemczech (limit wymiarowy/wagowy paczki jest dosc duzy) wiec zamiast dwoch paczek, kazałem nadawcy skleic taśmą dwa monitory razem i poszloby jedną paczką, wg regulaminu dpd nie mozna tak wysylac (no ale ja owijalem jeszcze stretchem lub taśmą szczelnie i nie bylo widac ze to dwa osobne pudelkajeden monitor warty 500, drugi 1500, niektorzy pomyślą ze cebula deals, no ale robilem tak dziesiątki razy nawet w krajowych paczkach i nigdy nie bylo problemupaczka doszla (jeden monitor i to ten tanszy),zawalił troche nadawca bo skleił monitory tylko na raz lub dwa razy (w pionie i poziomie) i to nie taśma pakową tylko jakas dwustronną ktora jest o wiele słabsza)niestety na infolinie nie ma co wogole dzwonic (dzwonilem w PL jak i DE), tylko odrazu pisac reklamacje (do 7dni od odbioru rowniez protokol odbioru)juz nie pamietam ile mineło, ale chyba 2tyg, odezwali sie ze niestety nie znalezli paczki i do tygodnia bedzie realizowane roszczenie, no dobra, nie bede stratny - ale ciekawe czy oddadza mi tyle ile chcialem (nowy 1600zł - napisalem 1400zł)po 3-4 dniach - dostalem meila z foto w załaczniku, ze jednak paczka znaleziona w mwgazynie centralnym pytaja czy to to, foto w res 200x200 no ale pudlo specyficzne wiec na 99% to, do tego raczej paczki nie giną codziennie takie duzedzis (po rownym miesiacu od nadania) odebralem paczke, chociaz jak juz pisali w czwartek mogli nadac to w piatek z dostawą na sobote Edytowane 29 Maja 2017 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...