Shymeq Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Witam niedawno wpadła mi w ręce, za darmoche obudowa serwerowa Intel SC5200. Wpadłem na pomysł żeby przerzucić tam bebechy z mojego PC . poglądowe zdjecia budy Narodził sie plan żeby przemalować ją na czarno, bo ten biały kremowy do niczego nie pasuje. Po rozebraniu budy na części, okazało się że można z niej zrobic inverted ATX Wystarczy zamienić miejscami górny i dolny panel z nóżkami. Na razie pomalowałem część elementów na czarny mat. Reszta właśnie się maluje. Konstrukcja budy jest bardzo solidna i sztywna. Zastanawiam sie jak roziwązać wentylacje, na przód myślałem o 2x 120mm na tył da radę na tylną ściankę wstawić po małej modydyfikacji 120mm, za coolerem od procka. Tylko co z górą budy dawać jakiś nawiew z góry na kartę graficzną ? Wycinać tam otwory pod wentylatory w górnym panelu ? Co do przody zatoki śa szersze niż 5.25", same napędy były przykręcone jakby w te zaślepki/sanki. Wywalać to i wstawić jedną siatkę ? Przymierzałem pomalowaną kratke z przedniego panelu i chyba zostawie reszte na biało. Do środka zawędrują białe wentyle Acutake, które dobre pare lat działają juz bezawaryjnie w obecnej budzie. Tu przymiarka mobasa ATX z zamontowanym GTXem 265 Teraz dopiero widać ile tam jest miejsca w środku Edytowane 28 Grudnia 2013 przez Shymeq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Odświeżam temat Buda poskładana W górnym panelu wyciąłem otwory pod 2 wentylatory 120mm, które mają za zadanie robić lekki nadmuch na kartę graficzną. Później przyszły wentylatory Gelid i zaślepki na śledzie Pomalowałem zasilacz i zmieniłem w nim wentylator. Nie patrzcie na ten burdel z kablami, na razie tak to wygląda. Edytowane 18 Stycznia 2014 przez Shymeq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 naprawdę śmiesznie małe to mobo się wydaje przy tym wnętrzu... XL-ATX pewno bez trudu by wszedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Wentylatory na gorze powinny wyciagac powietrze z obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...