Ahcos Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Mam male pytanko wlasnie zalozylem sobie internet przez kablowke. Dostalem modem kablowy. I tu zaczyna sie problem, czy lepiej podlaczyc przez sieciowke czy przez usb. Jest to lacze 512kb/s. Z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neos Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 nie ten dzial... W sumie lepiej przez sieciowke. Niektorzy mowia, ze to daje kopa okolo 20%, ja zmienilem i nic takiego nie odczulem... Zreszta z sieciowka nie bedzie problemow ze sterami pod roznymi systemami. P.S afaik usb ma 750 kbps, wiec jakbys chcial przekraczac ta barjere to znowu przydalaby sie sieciowka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Lepiej przez sieciówke. Zdecydowanie mniej problemów niż przez USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_Man Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Też tak słyszałem, ale nie widzę różnicy, kiedyś sam jechałem na USB, ale odkąd założyłem siec w bloczku to już tylko RJ-45 tzn sieciówka, a różnicy naprawde chyba nie ma oprócz tego jest o wiele mniej kłopotów z sieciówkami, tyle ze jak bedziesz sobie wymieniał sieciówke to do kablówki bedziesz musiał latac lub też dzwonic i gadac im że zmieniłes sieciówke aby zarejestrowali twój nowy adres MAC karty sieciowej.... ( A tak przy okazji jesli jest to łacze tylko iwyłącznie dla ciebie to nie powiem ale bomba :D BRAWO ;) ) i jeszcze jeśli możesz powiedz ile płacisz za te pół megabita na miesiąc chce porównać z kablówkami w mojej okolicy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Kumpel ma modem kablowy i jak podlacza przez USB to mu wydajnosc w grach spada :D Przez sieciówkę najlepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 lepiej przez sieciowke. Ja mam chello (tez 512 dla mnie:)) i place 120/miesiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_Man Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 lepiej przez sieciowke. Ja mam chello (tez 512 dla mnie:)) i place 120/miesiacNo to się chyba tam do Ciebie przeprowadze, ja teś kablówka za 256kbit na miecha płace 170zł + 20zł za to iz mam dzielone łacze na trzy stanowiska :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 zamieszkaj w wawie, krakowie lub gdansku - bedziesz mial chello 512 na 128 za 160zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahcos Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 120 zł multimedia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahcos Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 W Gdyni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertolek Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ja mam analogicznie szybkie lacze, teoretycznie 512 kb/s za 80 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Bartolek ty tez chyba w dami jestes :D ja mam 512/512 za 86zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ludzie ja tez tak chce !!! :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Netman Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Lepiej podłączyć modem przez sieciówke. Szybszy tranfer. Mimo tego, że przepustowośc USB jest większa to i tak to nic nie daje. Sieciówka na miedzi (lub miedz-metal) radzi sobie o wiele lepiej z transferem. Pozatym kabel od modemiku masz na miedzi, więc i to usprawnia połaczenie i jego jakość ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahcos Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Dzieki za odpowiedzi. I jeszcze jedno jak sieciowka to jaka. Tzn najlepiej w jakim przedziale cenowym. Na razie mam pentagrama hornet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_Man Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Dzieki za odpowiedzi. I jeszcze jedno jak sieciowka to jaka. Tzn najlepiej w jakim przedziale cenowym. Na razie mam pentagrama hornet. Jeśli chodzi tylko o używanie samego połazenia internetowego to w zasadzie różniy nie zauważysz czy tobędzie sieciówka z wyższej pólki zy tez niższej, no chyba że bedziesz myślał o dośc mocnej sieci komputerowej ..... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ja mam tesh z multimedii tak jak ty ahcos tylko ja mam to 128kb i odrazu mowie ci ze lepiej jest na sieciówce, ale..... jezeli uzywasz direct connect , a dokładnie korzystasz z wersji neo modus dc to ci nie bedzie działać nie wiem jak to jest z dc++ ale ogólnie lepiej jest na sieciówce bo transfer mi wzrasta z 14 na 17 kb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 lepiej przez sieciowke (nie obciazasz proca) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sAx® Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 ja mam tesh z multimedii tak jak ty ahcos tylko ja mam to 128kb i odrazu mowie ci ze lepiej jest na sieciówce, ale..... jezeli uzywasz direct connect , a dokładnie korzystasz z wersji neo modus dc to ci nie bedzie działać nie wiem jak to jest z dc++ ale ogólnie lepiej jest na sieciówce bo transfer mi wzrasta z 14 na 17 kb Bzdura przez duże B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry3612 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Lepiej podłączyć modem przez sieciówke. Szybszy tranfer. Mimo tego, że przepustowośc USB jest większa to i tak to nic nie daje. Sieciówka na miedzi (lub miedz-metal) radzi sobie o wiele lepiej z transferem. Pozatym kabel od modemiku masz na miedzi, więc i to usprawnia połaczenie i jego jakość ;) Pozdrawiam A kabelek USB to niby z czego...??? z aluminum...??? Drugie pytanie: od kiedy USB ma większa przepustowość od RJ-45??? Wymysliłeś nowy standard transmisji szeregowej??? Szybko go opatentuj!!! Człowieku zastanów się zanim kolejny raz takie bzdury napiszesz. Normalnie :oops: Pozdrawiam P.S. Oba rozwiązania - USB i RJ-45 - mają swoje plusy i minusy. Różnice zaś, czy to w transferze czy w pingach nie są znaczne. Również używam modemu kablowego, który aktualnie mam podłączony przez USB. W systemach XP i 2003 server nie ma żadnych problemów. W win 98 i ME bywa różnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...