grzesio764 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2013 Witam. Panowie mam pytanie. Kupiłem na aukcji dwu letni zasilacz ENERMAX LIBERTY 620W jak twierdził właściciel , nie był nigdy podłanczany , jest nówka , pudełko , przewody nie rozwijane w pokrowcu. Już dwa dni jest u mnie podłączony i wszystko działa , dziś wchodzę w bios a tam nie ma napięcia +5V , reszta jest tzn. +3,3V i +12V , w EVEREŚCIE to samo nie ma +5V . Czy tak musi byś , czy zasilacz lipa , o co chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zaktualizuj bios, zainstaluj nowszego everesta. Tu poważniej, albo mierzysz napięcia woltomierzem albo nie interesujesz się napięciami - wybór należy do ciebie. Bez napięcia +5V komputer nie działałby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio764 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zaktualizuj bios, zainstaluj nowszego everesta. Tu poważniej, albo mierzysz napięcia woltomierzem albo nie interesujesz się napięciami - wybór należy do ciebie. Bez napięcia +5V komputer nie działałby. Witam, napięcia pomierzę dopiero po południu bo będę miał miernik , póki co , zainstalowałem nową AIDĘ64 i to samo , ściągłem najnowszy bios do mojej płyty , tylko trochę się boję bo wyszytałem że można coś tam namieszać a za bardzo nie wiem jak to się robi , to mój pierwszy raz. sorry , przed chwilą w aidzie64 dopatrzyłem się że mam najnowszy Bios , także nie będę aktualizował , czekam na miernik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Litości! Z biosem i everestem to była lekka kpina. Poważna odp. jest zawarta w spoilerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio764 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Napięcia pomierzone : +3,3 = 3,36 +5 = 5,11 +12 = 12,13 czyli wszystko OK ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Tak, Enermax robi dobre zasilacze - wszystko masz w normie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio764 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 A dlaczego w biosie nie pokazuje napięcia +5V ? Czy ktoś to może wytłumaczyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Wplywa to jakos na prace kompa? Kto w ogole patrzy na napiecia zasilacza w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio764 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Wplywa to jakos na prace kompa? Kto w ogole patrzy na napiecia zasilacza w biosie? Mam jeszcze drugiego kompa i lapka a tam wszystko jest , myślałem że musi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Powiem tak. przy nowych konstrukcjach 5V nie jest juz tak wazne jak kiedys... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...