Derafin Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Witam chciałbym się was poradzić. Zacznijmy od początku Komputer który posiadam nie należy do najlepszych lecz, na razie nie potrzebuje nowego. Parametry: Procesor : AMD Sempron LE-1250Karta graficzna : Nvidia geforce 6150se nforce 430 (Wbudowana w płyte główną)Zasilacz : Tracer 4life 400 RAM : 2GB DDR2 Płyta główna: gigabyte ga-m61pme-s2p ps Jeżeli będziecie potrzebować jeszcze jakieś informacje dotyczące podzespołów to prosze pisać a ja podam Więc tak chodzi mi o podkręcenie procesora i pytanie brzmi czy jest to możliwe z moim komputerem i czy wgl się opłaca (Będzie zauważalna zmiana) Sam oglądałem jak ludzie kręcą ten procesor Z 2.2 gHZ do 2.5 gHZ, otóż wiem że podkręcanie wiąże się z wzrostem temperatury ale to w moim przypadku jest nie ważne ponieważ procesor nawet przy dużej wydajności osiąga temp. max 35/37 *C Edytowane 30 Grudnia 2013 przez Derafin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 OC z 2.2 na 2.5 nie da praktycznie żadnych zauważalnych różnic. Nie mówiąc o tym, że ten pseudo zasilacz nie nadaje się do niczego a płyta nie umożliwia sensownego OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Nic Ci to nie da... Do tego ten zasilacz to jakas masakra... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...