Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko Mam pytanie, otóż planuję zakup pada i chciałbym się dowiedzieć co proponujecie. Zdecydwanie musi to być bezprzewodowa konstrukcja o formie tego z XBOX'a. Zastanawiam się nad wyborem między:

Speedlink Torid oraz klasycznym padem do XBoxa. Posiadam słuchawki speedlinka, które naprawdę świetnie działają więc myślę, że firma nie jest taka zła. Dodatkowo ostatnio pojawił się on w CD Action jako świetna propozycja z dobrym stosunkiem ceny do jakości. Tutaj pojawia się też pytanie. Czy kupując pada bezprzewodowego i niwelując awaryjność w kablu jestem skazany na zakup jakichś nadajników BT czy może wszystko zawarte jest w zestawie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko powinno być w zestawie. Jak masz fundusze na pada z x360 (kupujesz zestaw do PC, nadajnik w zestawie) to nic lepszego do PC nie znajdziesz. Dodatkowo bezproblemowa praca we wszystkich grach na PC (nie spotkałem osobiście od 2008 roku żadnej, którą by trzeba było konfigurować czy w której ten pad by nie działał). Praktycznie każda gra po wykryciu pada już jest idealnie zbindowana (identyczne ustawienia jak na odpowiedniku konsolowym), wibracja też działa bezproblemowo w każdej grze. No i sam pad jest praktycznie niezniszczalny - mój lądował na ziemi ponad 100 razy i nadal jest w stanie idealnym (pomijając mikro rysy). Tapatalk 4 @ SGS 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również polecam ten z X360 ze względu na:

- natywne wsparcie gier (jeśli wsparcie oficjalne jest, to właśnie dla pada X360; reszta działa jeśli działa, ale przyciski już inaczej opisane itd.)

- dobra jakość

- wyśmienita wygoda - najwygodniejszy pad, jakiego używałem (IMO bije DS3 na głowę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nabyłem pad z xboxa 360 właśnie wersja z nadajnikiem na alegrosie za 145zł mam go od 5dni i w wyścigach (do nich kupiłem pada) spisuje się wyśmienicie!

"- wyśmienita wygoda - najwygodniejszy pad, jakiego używałem (IMO bije DS3 na głowę)" Ja wolę dualshock 3 od tego z xboxa 360 ale jak kupiłem go to konfigurowałem 2dni i cały czas jednak przerywał, jak zaczął działać to podziałał 5-10min i lipa... może wina leżała po stronie odbiornika BT.

Na twoim miejscu brałbym tego od Xboxa z nadajnikiem tak jak wyżej pisał do każdej gry pasi i możliwość wsadzenia akumulatorków paluszków na wielki +, moje enelopki Dołączona grafika

Edytowane przez koniMax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładowanie odbywa się przez kabel czy jakaś stacja dokująca ? Chodzi mi głównie o grę w MMO takie jak Tera jako, że zajmuję się testami tego typu produkcji dla mmorpg.org.pl a czasami mam po prostu dość siedzenia na komputerze do wieczora w jednej i tej samej pozycji. Ostatnio sporo gier tego typu obsługujących kontroler więc mierzę się na niego dłuższy czas.

Edytowane przez Xaorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 45zł wyrwałem ładowarkę i 4 enelopki AA w padzie mam je od 4dni i narazie nic a nic. Jeśli interesuje cię ładowanie raz na miesiąc hehe to kup takie czarne enelopki 2500Mhz tylko one wtedy kosztują 50zł+ładowarka 20zł ale je to będziesz naprawdę sporadycznie ładował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi