dmdmarcin Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Witam, mam problem z komputerem który polega na tym że komputer samoczynnie się wyłancza zaraz po uruchomieniu.Wszystko się zaczeło od wymntowania karty graficznej oraz zasilacza, w celu uruchomienia innego kompa. Wszystko poszło tak jak trzeba, po wykonaniu pracy na innym kompie wszystko zaczołem montować na swoje miejsce, grafika i zasilacz wróciły do swojej właściwej jednoski. Komputer uruchomiłem, posiedziałem na nim z 15 min w celu sprawdzenia czy wszystko działa po montarzu, następnie wyłączyłem kompa.W tym momencie zaczyna się problem ponieważ brat dzisiaj uruchommił komputer i ledwo załadował się system a komputer sam się wyłączył. No to jak się wyłączył to go jeszcze raz włączył i tym razem zgasł na etapie bios-u, kolejnym razem ledwo zaczą się ładować system i też zgasł.Od nowa wszystko podłączyłem, poza procesorem i pamięcią, i problem nadal występuje.Czy może ktoś coś doradzić, pomódz jak rozwiązać ten problem.specyfikacja:AMD 3800x2MOBOMSI K9N Neo1 GB DDR II GoodRAMGPU ASUS 3650Seagate 250gb sata 2DVD-RW LG ATAkarta sieciowa tp-linkPSU Fortron FSP350-60HLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 (edytowane) Na logikę to z zasilaczem coś musiało się stać, kiedy go używałeś w tym innym kompie. Spróbuj uruchomić na innym zasilaczu, jeśli masz taką możliwość. Jest jeszcze inna możliwość. Sprawdź, czy wtyczki zasilania (24-pinowa i ta od procesora) siedzą ciasno w płycie. Edytowane 31 Grudnia 2013 przez grzechotnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yghern Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Coś z chłodzeniem. Jakaś część jest nie chłodzona i system automatycznie się wyłącza po osiągnięciu krytycznej temperatury. Sprawdź, czy karta nie ma poluzowanego chłodzenia albo czy jakaś część nie "lata" w obudowie zasilacza. Jakby wtyczka nie wchodziła, system w ogóle by się nie uruchomił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeroMen Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 kiedy ostatnio zmieniałeś pastę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...