worms1414 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Witam wszystkich serdecznie w moim worklogu. Dawno temu, dokładnie w roku 2007 zacząłem zabawę w chłodzenie wodne, wyglądało to tragicznie, ale swoje zadanie spełniało jak należy. Oczywiście nie obeszło się bez kilku zalań i do dziś pamiętam jak do 5 rano suszarką wygrzewałem płytę główną.Na szczęście nic nie padło. Kilka fotek jak to było kiedyś: Później przyszedł colossus i na boku został zamontowany: Narodziny synka, utrata pracy spowodowały pozbycie się blaszka i na 6 lata zapomniałem o wielkim pudle, korzystałem z lapka i ps3. Z początkiem tego roku, pojawiła się zajawka na duży komputer, a w końcowym rezultacie, choć jeszcze wtedy tego nie planowałem LC. Kilka fotek tego co się zmieniało w kompie przez ten rok i jak wyglądał: Aż do teraz gdy już postanowiłem zwodować cpu i gpu, po niemiłych doświadczeniach z wodowaniem mostków dawno temu, reszty wodować nie zamierzam. Komponenty Pc w sygnaturze. Komponenty LC: Radiator - EK Water Blocks CoolStream RAD XTC 420, EK Water Blocks CoolStream RAD XTC 280 Blok CPU - EK Water Blocks EK Supremacy - Full Nickel Clean CSQ Blok GPU - EK-FC780 GTX DCII - Acetal+Nickel, EK-FC780 GTX DCII Backplate - Black Fittings & Adapters - EK-CSQ Fitting 10/16mm G1/4 - Nickel, EK-PSC Adapter 90° G1/4 Nickel, EK-PSC Adapter 45° G1/4 Nickel Hose - Black Water Ultra Flexi Tube 10/15,4 Clear Pump - Swiftech pompa MCP655 12V Res - EK-D5 X-RES 140 CSQ - Acetal Fans - 7 x Corsair 140mm Air Series AF140 Quiet Edition High Airflow, 2 x Corsair SP120 High Performance Edition, 3 x NZXT FN-140 Enthusiast Performance Case Fan Wodowanie CPU: Kolejne klocki i zabawy ciąg dalszy: W planie dorzucenie grafiki do SLI, wymiana węży na Tygona, dokupienie kilku złączek EK , oraz jakiegoś kranu, wiatraki z lepszym ciśnieniem też mi się marzą, ale nie wiem czy jest sens i ile można na tym zyskać. Serdecznie chciałbym podziękować za wsparcie naszemu doktorowi malikowi, oraz natsu, którzy swoim projektem najbardziej nakręcali mnie na takie posunięcie. Update: 24 -12- 2013 Blok GPU - EK-FC780 GTX DCII - Acetal+Nickel, EK-FC780 GTX DCII Backplate - Black W nocy nie mogłem spać, hehe.Co myślicie o złączkach SLI, moim zdaniem średnio się komponują z całością, można dokupić coś bardziej odpowiedniego, niklowatego?I temperatury w FireStrikeMyślę by zakupić kranik i założyć go za pompką w kierunku przepływu wody, czyli w stronę chłodnicy 280 i wtedy ( tak mie się wydaję) pompka powinna wszystko ładnie zassać i wypompować, ale nie mam pewności czy tak będzie.W którym miejscu jest najlepiej zamocować kranik obieg mam zrobiony tak pompka->280->GPUx2->420->CPU->pompka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShFil Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Ja bym pomyślał o zaakcentowaniu jakimś kolorem. Na przykład białym, żółtym. Wyobraź sobie twój zestaw z np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worms1414 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Oj chyba mam zupełnie inny gust, póki co nawet jak zmienię wentyle to będę chciał by miały, czarny lub czerwony kolor, zanosi się malowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Schludnie Nie myślałeś żeby chłodnice 2x120 dać w pionie pod zatokami 5''? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worms1414 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zrobiłoby się luźniej i rez miałby więcej miejsca bo teraz jest tam na styk prawie wciśnięty, jednak w tej zatoce mam 1 dysk 2,5cala i 3 dyski SSD.Musiałbym je upchną na zasilaczu, za tacką od mobo na to miejsca nie wygospodaruje, ewentualnie przedłużyć sobie tackę od mobo i pod zatoką spróbować coś zrobić, na płasko tak by weszła jeszcze jedna chłodnica.Tylko czy to ma sens i poprawi już i tak dobre temperatury, wentyli już i tak mam wystarczająco w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukc85 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Co to za cewnik miedzy grafikami ? Lepiej wygladał by mostek SLI na 2 karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worms1414 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Fesera złączki SLI, o jakim mostku mówisz, zapodaj jakiegoś linka do pasującego w moim układzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukc85 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 http://www.ekwb.com/shop/blocks/vga-blocks/multiple-block-connectivity/fc-terminals/ek-fc-terminal-dual-serial.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Ładny układzik, ładny. Mógłbym się dowiedzieć cóż za aparat posiadasz? Eleganckie foty, a przymierzam się właśnie do kupna jakiejś pstrykałki do zdjęć, to będę wdzięczny za info o aparacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worms1414 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Dzięki. Aparat to canon 550, chyba z tego co pamiętam, obiektyw 15-85 is usm. Jak chcesz robić fajne fotki to podstawa jasny obiektyw 1.4-1.8, jakaś stałka. Kiedyś miałem 100 IS USM, chyba miała 1.2 jasność , to dopiero fotki strzelało. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Aktualizacja 2014-02-03 Czas na małe zmiany.Dzięki koledze lukc85, udało się powiązać koniec z końcem i kilka części zakupić. Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc i cierpliwość do mnie.Aktualny wygląd wnętrza obudowy prezentuje się tak: Jednak jak się znajdą chęci i czas to kranik powędruje za złączkę 90 stopni przy wyjściu z pompki, gdyż tutaj jest mało wygodnie umiejscowiony, by zlać z układu płyn, musze odkręcić korek, i wykręcając kran obrócić go w swoją stronę, istnieje ryzyko wycieku, na gwincie w chłodnicy, oraz na zaworku. Jakbym chciał go umiejscowić kranikiem w stronę okna, a nie płyty, to jest za słabo dokręcona złączka, tak mi sie wydaje, wchodząca w chłodnice.Kranik też nie daje się obrócić w moja stronę przez zasilacz, teraz się okazało że jednak jakbym miał złączkę jednak wyższą i obrotową w tym miejscu by sie bardziej sprawdziła, ale nie ciekawie by się połączyło to raczej z mostkiem SLI, i tak juz wąż prawie się złamał, sztywne bydle. Edytowane 6 Lutego 2014 przez worms1414 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...