wujekoswiecim Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Witajcie. Po wielu miłym momentach z płytami MSI (P55-GD80, 790FX-GD70) szukam płyty głównej pod Haswella z równie funkcjonalnym dodatkiem. Nastawiłem się już na Z87-GD65 ale widzę, że np taki Asus Z87 Pro ma jeszcze fajną kartę WLAN na pokładzie czego w MSI brak. Asus także posiada na laminacie wyświetlacz kodów ale nie wiem czy może on pełnić funkcję wskaźnika temperatury. Proszę o Wasze sugestie na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 1. Dział Co kupić 2. Budżet 3. Wymagania Bonus Proponowane zestawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Wyświetlacz na laminacie nie może pokazywać temperatur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Witajcie. Po wielu miłym momentach z płytami MSI (P55-GD80, 790FX-GD70) szukam płyty głównej pod Haswella z równie funkcjonalnym dodatkiem. Nastawiłem się już na Z87-GD65 ale widzę, że np taki Asus Z87 Pro ma jeszcze fajną kartę WLAN na pokładzie czego w MSI brak. Asus także posiada na laminacie wyświetlacz kodów ale nie wiem czy może on pełnić funkcję wskaźnika temperatury. Proszę o Wasze sugestie na ten temat. Pierwsze słyszę o takiej funkcji, on zawsze kody post wyświetlał i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekoswiecim Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Pierwsze słyszę o takiej funkcji, on zawsze kody post wyświetlał i tyle. oj w płytach MSI to napewno jest domuślnie, siedzę aktualnie na 790FX-GD70 i po przejściu ekranu POST, pokazuje mi się temperatura procesora, a zresztą: http://www.madshrimps.be/vbulletin/f28/m-msi-790fx-gd70-secret-features-63481/ na P55-GD80 też miałem tak samo. Stąd moje pytanie czy inne płyty (Asus, Gigabyte) też posiadają taką możliwość. Budżet do 700 zł. Edytowane 1 Stycznia 2014 przez wujekoswiecim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Mobo za 700zl ze wzgledu na pokzywanie temp? Nie lepiej kupic kontroler obrotow z wyswietlaczem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekoswiecim Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 To nie jest główny powód zakupu, po prostu do tego dodatku się przyzwyczaiłem i dlatego tak pytam. Podstawowe kryteria zakupu mam zupełnie inne, ale chciałbym również aby moja kolejna płyta coś takiego miała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Wyświetlacz na laminacie nie może pokazywać temperatur.A to jest gdzieś zakazane, że nie może pokazywać? Moja msi mpower pokazuje temp po przejściu posta. Tak więc nie wiem w czym problem. Tapatalk 4 @ SGS 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 @wujekoswiecim Asus Z87 Pro po przejściu postu nie pokazuje temp. cpu, zresztą żadna płyta asusa na lga1150 tej opcji nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 A to jest gdzieś zakazane, że nie może pokazywać? Moja msi mpower pokazuje temp po przejściu posta. Tak więc nie wiem w czym problem. Tapatalk 4 @ SGS 3 Skoro zaimplementowane to może :) Moja niewiedza - na szczęście forum również kształci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekoswiecim Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) A to jest gdzieś zakazane, że nie może pokazywać? Moja msi mpower pokazuje temp po przejściu posta. Tak więc nie wiem w czym problem. Tapatalk 4 @ SGS 3 Witaj. A jak Ci się sprawuje MPower? Z tego co wiem to chyba bogatsza wersja Z87-GD65. Edytowane 2 Stycznia 2014 przez wujekoswiecim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...