ShadowWind Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Witam. Posiadam u siebie starego laptopa Toshiba Satellite M70-191. Niestety przez ciągłe problemy z svchostem, musiałem zmienić system. Nawet format i ponowana instalacja nie pomogła. Laptop działał na XP i tutaj mam mały problem. Gdy zaistalowałem Windowsa 8.1 wszystko śmigało internet, dźwięk i praktycznie żadnych problemów. Dopiero gdy przyszedł czas na otwarznie plików video pojawił się problem. Zainstalowałem K-lite codec pack i niestety filmy są przycinane (wieszają się), a dźwięk przerywa (filmy na YT chodzą normalnie). Czy ktoś wie może czy mogę zainstalować sterowniki z Xp na 8.1, albo w jaki sposób mogę zmusić do działania windowsa? Pozdrawiam. Edytowane 1 Stycznia 2014 przez ShadowWind Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 spróbuj ffdshow albo vlc media player Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 1 rdzeń i 512MB ramu to trochę za mało dla W8.1 , już Win 7 miał by problemy . Dołóż ramu i wróć do XP , zanim na nowo zainstalujesz XP to sformatuj wszystkie partycje w kompie . Może jakiś syf został na innej partycji . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowWind Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 A właśnie zapomniałem napisać, że ramu ma 2GB. Ogólnie to sam sytem śmiga, problem pojawia się gdy chce obejrzeć film z dysku lub gdy chcę obejrzeć film na yt na pełny ekran (bez niego film dziala bezzarzutu). Z XP juz próbowałem chyba z 5 razy, za każdym razem gdy zainstaluje się service pack 3 svchost wariuje, bo windows update szuka aktualizacji których nie ma. A gdy go zabije przez menadżera to nagle nie mam karty dziękowej. Dlatego stwierdzilem ze pora zmienić system a ze pod ręką mialem 8.1 to zainstalowalem go i w sumie po za filmami wszystko inne smiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...