Skocz do zawartości
ShadowWind

Stary laptop i Windows 8.1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam u siebie starego laptopa Toshiba Satellite M70-191. Niestety przez ciągłe problemy z svchostem, musiałem zmienić system. Nawet format i ponowana instalacja nie pomogła. Laptop działał na XP i tutaj mam mały problem. Gdy zaistalowałem Windowsa 8.1 wszystko śmigało internet, dźwięk i praktycznie żadnych problemów. Dopiero gdy przyszedł czas na otwarznie plików video pojawił się problem. Zainstalowałem K-lite codec pack i niestety filmy są przycinane (wieszają się), a dźwięk przerywa (filmy na YT chodzą normalnie).

Czy ktoś wie może czy mogę zainstalować sterowniki z Xp na 8.1, albo w jaki sposób mogę zmusić do działania windowsa?

Pozdrawiam.

Edytowane przez ShadowWind

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A właśnie zapomniałem napisać, że ramu ma 2GB. Ogólnie to sam sytem śmiga, problem pojawia się gdy chce obejrzeć film z dysku lub gdy chcę obejrzeć film na yt na pełny ekran (bez niego film dziala bezzarzutu). Z XP juz próbowałem chyba z 5 razy, za każdym razem gdy zainstaluje się service pack 3 svchost wariuje, bo windows update szuka aktualizacji których nie ma. A gdy go zabije przez menadżera to nagle nie mam karty dziękowej. Dlatego stwierdzilem ze pora zmienić system a ze pod ręką mialem 8.1 to zainstalowalem go i w sumie po za filmami wszystko inne smiga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi