freaker Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Czy da się jakoś ominąć limit podkręcania w steronikach Catalyst? Nie mogę przekroczyć 1200 MHZ na rdzeniu i 6400MHz na pamięciach. Do czego służy opcja "ustawienia sterowania zasilaniem" - Czy przesuwając suwak zmieniam napięcie na rdzeniu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Użyj jakiegoś zewnętrznego programu do OC: MSI Afterburner, EVGA Precision albo Sapphire TRIXX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freaker Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 użyłem do podkręcania programu gigabyte, jednak limit podkręcania pozostaje niezmienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Spróbuj z MSI Afterburner - żeby znieść limit podkręcania w kartach Radeon, wystarczy odnaleźć plik „MSIAfterburner.cfg„ w katalogu z programem MSI Afterburner. Potem w polu „UnofficialOverclockingMode„ wstawiamy wartość „1” i spokojnie regulujemy zegary ponad standardowe wartości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freaker Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Udało mi się ominąć ten limit dzięki tej modyfikacji programu MSI Afterburner. Szczerze powiedziawszy zoskoczyła mnie ta karta, bo pamięci mi poszły stabilnie aż na 1820 MHz (7280 MHz) rdzeniem dobiłem do 1245 MHz. Aha karta to Gigabyte GV-R779OC-1GD. http://www.3dmark.com/fs/1454623 EDIT. Mam jeszcze taki problem z tym programem MSI, że po załączeniu jakichkolwiek wartości na pulpicie pojawiają się takie jakby paski, są widoczne przy nasiskaniu klawiszy, ruszaniu myszką, czy otwieraniu okien. Czy to wina programu MSI Afterburner, czy jakiś problem ze sterownikami (Catalyst 13.12)? Edytowane 2 Stycznia 2014 przez freaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Masz artefakty na pulpicie i piszesz, że karta ma super OC... Tapatalk 4 @ SGS 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Masz artefakty na pulpicie i piszesz, że karta ma super OC... Tapatalk 4 @ SGS 3 to nie artefakty, jak mialem swoja 7790 od sapphire po ruszeniu suwaków nawet o 1MHz wystepowalo to samo co u autora tematu. Użyj sterownika 13.11 beta 9 powinno pomóc. Nie ustawiaj tez power limit na+20% tylko na np +19% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freaker Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Te paski o których pisałem występują tylko podczas pracy na pulpicie. W grach nie występują. Jakakolwiek ingerercja w rozdzielczość ekranu sprawia, że migototanie ustaje. Niestety po restarcie Windowsa mamy dalej to samo. Problem udało mi się rozwiązać instalując MSI Afterburner w wersji beta, dokładnie wersja 3.0.0 beta 18. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...