McMatheo Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Widząc tylu znawców na forum postanowiłem się zarejstrowaći i podpytać o parę kwestii... Chcę kupić nowego kompa - zanim jednak, to parę słów wyjaśnień. Na dziś nie potrzebuję ultra szybkiej maszyny, ale należę do tych ludzi, którzy z czasem wyciskają soki z posiadanego sprzętu. Np. poprzez zmianę CPU, GPU oraz podkręcanie. Na obecnej konfiguracji miałem C2D 1,8 potem kupiłem E8400 by wreszcie po kilku miesiącach z default pogonić go na 3,6 GHz Startowo jednak nie będę podkręcał a sam CPU może być jakiś tam średni. Kiedyś go wymienię, a nawet podkręcę. Potrzebuję więc mocną platformę gotową do rozwoju, czyli obudowę, zasilacz, płytę główną, od razy dobre pamięci, cooler itp. (tego nie chcę później wymieniać) a do tego przeciętne CPU. Do tego od razu przenieść moje HD6870 z obecnego kompa. Jak byście dobrali komponenty? Czyli do mocnej maszyny, ale na dziś ograniczonej jakimś przeciętnym CPU i starym HD6870? I jeszcze jedna kwestia - Czy taki zestaw da się kupić w wersji złożonej poprzez morele.net? (bez grafiki) - Jaka jest jakość montażu morele.net? z góry dzięki za podpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McMatheo Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Tak z ciekawości... mając 2 grafiki (w CPU oraz na osobnej karcie) w jakiś sposób ustawia się, która ma być aktywna? Czy też priorytet ma karta i wówczas grafa z CPU jest niekatywna? Cały czas zastanawia mnie jeszcze jakość montażu morele.net. (płyta dokręcona na wszystkie wkręty, dobrze użyta pasta termo, poukładane, spięte kable itp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeroMen Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 kup na początek mocny procesor (najlepiej z możliwością OC) i zbieraj do Grafy ponieważ jest to bardziej przyszłościowe rozwiązanie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 zewnętrzna grafika jest zawsze tą domyślnie "aktywną". Jeżli płyta wspiera funkcję Multi-monitor (od s1155 większość płyt poza tymi od gigabyte to obsługuje) to integra i zewnętrzna karta graficzna mogą pracować jednocześnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...