Skocz do zawartości
Androctonus

Corsair Survivor 8GB niemiła niespodzianka...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jakiś czas temu kupiłem poza allegro Corsair Survivor 8GB, wszystko elegancko zapakowane w blisterku, komplecik. 

W święta potrzebowałem użyć pendrive'a i co? Dioda sygnalizacyjna pracuje, a na 3 laptopach i 2 netbookach pendrive nie włącza się. Tzn. nie włącza się z automatu. Komputery go fizycznie nie widzą. 

Druga ciekawostka to już kolejny pendrive + nie licząc 3 ssd Corsair, które się popsuły... Nigdy więcej Corsair! 

Mam pendrive SanDisk Titanium Cruzer 2GB od bodaj 5 czy 6 lat i do tej pory nie dość, że działa to jeszcze kilka razy upadł i nic mu nie dolega. 

Czy ktoś może mi polecić pendrive'a min. 8GB, a najlepiej 16GB coś pancernego i mało awaryjnego? 

Druga sprawa nie dostałem paragonu od sprzedawcy i nie mam jak reklamować, czy ktoś wie czy Corsair bez niczego naprawi mi go? Choć czy gra jest warta świeczki z pendrivem? 

Pozdrawiam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od kilku lata mam GoodRam Twister, codziennie lata sobie między monetami w mojej kieszeni narażony na różne temperatury oraz warunki i do dzisiaj wiernie mi służy.. Kupiłem tych pendivów ok 4szt. i każdy do dzisiaj działa bez zająknięcia.. tyle że to USB 2.0.. Teraz mam PQI Thunder1 z USB 3.0 (aluminiowa obudowa, chowane złącze USB, gwarancja rzekomo dożywotnia..)  ale nic na razie nie mogę o nim napisać bo od niedawna go mam..

Edit: Zresztą zerknij tutaj KLIK

Edytowane przez xbora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi