golat11 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Posiadam laptopa MSI cx640. Ma on wbudowane dwie karty Graficzne: Zintegrowaną Intel HD Graphics i Nvidie GeForce GT 520 M. Problem polega na tym że w grach chciałbym używać NVidia, jednak karty nie zmieniają się automatycznie a manualnie nie da się chyba tego zrobić. Znalazłem w Panel sterowania -> Sprzęt -> Panel sterowania Nvidia ale po kliknięciu Wyskakuje komunikat że ta karta nie została wykryta w systemie, O co chodzi? Da się coś z tym zrobić? Może trzeba update;owac bios? Proszę o pomoc Aaa mój system to Win 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Może karta ma uszkodzone lub za stare sterowniki . Zacznij od ich update - Najnowsze sterowniki ( wersja 331.82 ) dla tej karty i W7 32-bit Choć nie koniecznie mogą byś najwłaściwsze dla tej karty , radził bym poszukać starszych . Update biosu to na końcu , w tym przypadku nie wiele pomoże ( albo wcale ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golat11 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Ok, ściągnę ten sterownik, jak nie pomoże poszukam innych... Choć może się udać bo z wifi tez miałem problem i wystarczył sterownik :) Ok, ściągnę ten sterownik, jak nie pomoże poszukam innych... Choć może się udać bo z wifi tez miałem problem i wystarczył sterownik yyy sterownik zainstalowany ale ukazał się komunikat że sterownik nie mógł odnaleźć zgodnego sprzętu graficznego.... Edytowane 2 Stycznia 2014 przez golat11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 System masz w wersji 32-bit czy 64-bit ? Tu masz na wszelki wypadek wersję X64 Jak to nie pomoże to chyba karta jest uszkodzona . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golat11 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 64 bitowy. Karta nie była używana hmm. nigdy... może być fabrycznie uszkodzona? A może jakiś sterownik do płyty głównej pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbora Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Co pokazuje GPU-Z? Widzi w ogóle tą kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrakader225 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Włącz menadżer zadań, wyłącz zintegrowaną z procesora, włącz GT 520M, tyle, stara dobra nvidia bez menu zmiany grafik na low end laptopach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) A masz na obudowie przełącznik do trybów? Coś w stylu power/Eco? Kumpel miał ten sam problem z laptopem MSI i wynika z tego że tylko ręcznie można to przełączyć. W każdym innym przypadku jedziesz na integrze . Popatrz też na stornie producenta bo może potrzeba jakiś dodatkowy sterownik albo programik do tego. Ręczne przełączanie jest denerwujące ale inaczej tego nie potrafiłem zrobić. Poza tym gdzieś wygooglałem ze to jest znany problem z tym modelem. Problem ten był na karcie Radeon z serii 5 wiec to nie jest zależne od producenta grafiki ale od samego laptopa. Wysłane z mojego ZTE V970 przy użyciu Tapatalk 4 Edytowane 3 Stycznia 2014 przez Bonusso3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...