Slopestyler Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Witam, Postanowiłem ulepszyć swój komputer i kupiłem nowa kartę graficzna - Gigabyte 7850 wersja OC 2GB. Problemem jest dziwnie niska wydajność w 3dmarku 11 mój wynik wynosi p2936. Grając w Crysisa 3 na średnich mocno się tnie, mam także karte 9800gt Asus 1gb i gry maja podobna ilość klatek przy takich samych ustawieniach w grach (Euro truck simulator 2). Próbowałem wszystkiego. Zainstalowałem na nowo system, sterowniki ze strony gigabyta potem od ati radeona, sprawdzanie dysku czy nie ma błędów itd oraz podobnie z pamięcią ram. Nie wiem czemu ta karta chodzi tak wolno. Proszę o pomoc. Mój zestaw procesor Phenom II 550 odblokowane 4 rdzenie, goodram 1333mhz 4x2gb, plyta gigabyte ma77t-ud3p wersja 1.0, dysk Samsung hd502hj 500gb, zasilacz corsair tx650. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Dodatkowe zasilanie podpiete? Nowe stery wgrane? Stare usuniete? Karta napewno dziala na szynie pci-e x16? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slopestyler Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Wszystko 2 razy sprawdziłem jeśli chodzi o podłączenie. Najnowsze stery wgrane. http://www.gigabyte.pl/products/page/vga/gv-r785oc-2gd/ - karta http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-ma770t-ud3p_10.html - plyta obsluguje pcie 16x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zobacz czy zalaczyl sie ten tryb... pci x16 moze dzialac jako x8 / x4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slopestyler Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Jak to sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 gpu-z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slopestyler Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Gpu-z pokazuje bus interface PCI-E 3.0x16 @ 2.0x16 Kart może być uszkodzona jeżeli wszystko normalnie chodzi tylko że dwukrotnie słabiej niż powinna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 sprawdz taktowanie rdzenia/pamieci podczas grania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slopestyler Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 tak pokazuje hwinfo grajac w euro truck simulator 2 na ultra tmp 69 stopni 1.210v gpu clock 975 mhz gpu memory clock 1199 mhz gpu utilization 99% gpu d3d usage 100: gpu fan speed 54% gpu d3d memory dedicated 1659 mb gpu d3d memory dynamic 389 mb PCIe Link Speed 5.000 Gbps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...