Skocz do zawartości
Tejo88

Zestaw komputerowy - 3000-3500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

prosiłbym o poradę co do sprzętu komputerowego w zakresie od 3000 do 3500 zł. Komputer będzie służył głównie do gier na najbliższe lata, jeśli chodzi o podzespoły do zestawu interesuje mnie procesor, karta graficzna, dysk twardy, płyta główna, pamięć ram oraz obudowa. Oto mój przykładowy zestaw o jakim myślałem:

Procesor - I5 4570
Karta graficzna- R9 280x
Płyta głowna -  AsRock P67 PRO3
Pamięć ram - Kingstom HyperX
Obudowa - Zelman Z3 Plus
Dysk twardy - Seagate
Zasilacz - XFX Core 650W

Prosiłbym o dobranie do tego zestawu odpowiedniego zasilacza oraz chłodzenia procesora gdyż na tych komponentach zbytnio się nie znam. Dysk może mieć miejszą pojemność nie jestem zwolennikiem trzymania filmów na dysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrywarkę posiadam.

A co do płyty głównej to faktycznie, moje niedopatrzenie. Jeśli chodzi o kupno SSD będzie ale w późniejszym czasie. Teraz chciałbym skupić się na podzespołach które są niezbędne do użytkowania komputera na przyzwoitym poziomie.

A czy chłodzenie BOXowe do procesora I5 4570 sprawdzi się co do tego zestawu, czy też jednak należałoby zmienić na jakieś "porządniejsze"? Jeśli chodzi o podkręcanie będzie ono w niewielkim stopniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi