Gosu Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zanim jeszcze zmieniłem platformę na obecną kupiłem ten wentylator, używałem go na Asusie P5Q Deluxe i problem jaki opiszę również występował, chociaż nie był aż tak uciążliwy. Mianowicie chodzi o to że niezależnie od tego do którego kontrolera (mam 4 pinowe na płycie - Tak jak i wtyczka wentyla) go podłącze oraz niezależnie czy dam mu ustawienia Silent/Normal/Full Speed w UEFI, nazwijmy go po imieniu - Bydlak ma swoje humorki. Raz chodzi, raz nie, raz sam sobie przyspiesza po czym zwalnia mimo tego że jest ustawiony na stałe np w trybie FullSpeed. Spotkał się ktoś z takim problemem? Zauważyłem że jak się całkowicie zatrzymuje wentylator to ledy tak czy owak się świecą, poruszam (przy otwartej budzie) kabelkiem to nagle się potrafi na pełne obroty pokusić... O co w tym chodzi? Wentyl walnięty czy po prostu głupieje przez PWM? SpeedFana instalowałem ale jakoś mi on nie działa. W drodze do mnie już mam jeden taki sam i dwa również 120MM z tym że bez PWM, chciał bym wiedzieć co i jak zanim mnie szlag trafi ...Krew jasna zaleje...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 może nie kontaktuje na złączu przy wtyczce - miałem coś takiego. Trzeba wysunąć blaszki z wtyczki (ale zapisz położenie kolorów) i trochę odgiąć blaszki i wsadzic spowrotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Cholera, jak je wysunąć? Chodzi Ci o złącze które jest podłączane do płyty? Czy to przy wentylatorze. Bo zauważyłem że jak poruszam kabelkiem właśnie przy nim, to rusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Z tego co mówisz to raczej problem jest z tym przy wentylatorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 No właśnie tym problem. To tak jak by coś wewnątrz było nie tak, pod oplotem. Od wczoraj nie mogę go uruchomić, żadne ustawienia w UEFI czy Gigabyte EazyTune go nawet nie zmuszą do drgnięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...