Reksio Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 No właśnie. Po co instalować DLS i płacić 320 zeta. Jak jest neo za 212? Swoje odpowiedzi ograniczcie do cech wykorzystywanych w sieci na 7 kompów i omińcie temat legalności podziału neo. A no i mam jeszcze jedno pytanie. Czy jak sie ma w domu ISDN to można mieć NEO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Neo ma zmienne ip. Poza tym tematu legalności nie można omijać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reksio Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 No ale po co mi stałe ip?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 No właśnie. Po co instalować DLS i płacić 320 zeta. Jak jest neo za 212? Swoje odpowiedzi ograniczcie do cech wykorzystywanych w sieci na 7 kompów i omińcie temat legalności podziału neo. A no i mam jeszcze jedno pytanie. Czy jak sie ma w domu ISDN to można mieć NEO? Jak mozna ominac temat legalnosci skro to glownie ze wzgledu na nia jest ta roznica w cenie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reksio Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 No to zadam troche inaczej pytanie. Czy DSL jest bardziej stabilny niż neo. Czy w DSLu mam gwarantowane 512 KB?? Bo w neo to chyba raczej nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Gwarantowane 0,5 Mbps w cenie 300zl :D ?? - Nie nie jest gwarantowane. Jezeli pytasz o zalety dsl nad neo - mozliwosc ewentulanego latwego przeskoczenia na 1Mbps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Taaa dobry dowcip. Gwarantowane 512 ;) Różnica jest taka: DSL ma stałe IP więc np. możesz bez żadnych klocków postawić sobie serwer www czy mail (jak masz domenę), można go legalnie dzielić. Neo+ ma dynamiczne IP co powoduje lekkie problemy z serverami www, ftp czy mail (ale da się to obejść) i NIE MOŻNA GO DZIELIĆ POZA OBRĘB LOKALU!!! Konkluzja: Jak chcesz mieć sam łącze to po co płacić ponad 300zł na miesiąc - bierz Neo+ Jak chcesz dzielić na 10 osób i mieć defakto transfer modemowy za 35 zł miesięcznie to DSL. Alles. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Dlaczego transfer modemowy ?? Myslisz kazdy uzytkownik jest caly czas w sieci i sciaga ile sie da ? :) - Jak by tak bylo sieci osiedlowe nie mialby sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 No ale po co mi stałe ip?? Kiedys tez zadawałem sobie takie pytanie .. bo do czegosłuzył mi net(granien przegladanie stron i sciaganie plkow). Ale spojrza teraz na poj podpis ;) juz troche zaczałem to doceniac ;) Bez stalego zew ip nei bede mogł zrobić tego co planuję zrobić :) Serwer postawić mozna! :) Kumple maja do ciebie stały namiar.. masz sobie ftp'a z filmami itp A propo zapraszam do mojego ftp'a ;) 217... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 przewaga dsl'a nad neo+ to: 1) LEGALNE dzielenie poza lokal 2) mozliwosc skoku na 1mb 3) stale ip 4) jakas tam ochrona sieci od strony tpsa (ognioscianka czy cos ;)) pierwsze trzy byly juz wymienione ;) wiem o tym :P ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 na ISDN nie mozna miec neo, trzeba analogowa linie zalozyc (chyba, ja tak mam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 przewaga dsl'a nad neo+ to: 1) LEGALNE dzielenie poza lokal 2) mozliwosc skoku na 1mb 3) stale ip 4) jakas tam ochrona sieci od strony tpsa (ognioscianka czy cos ;)) pierwsze trzy byly juz wymienione ;) wiem o tym :P ;) za to "ognioscianke" trzeba placic 300pln z ogonem co miesiac wiec nie do tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 na ISDN nie mozna miec neo, trzeba analogowa linie zalozyc (chyba, ja tak mam) Chyba jednak można przecież ISDN to cyfrowe centrale telefoniczne, przyłączają dwa kanały na 1 numer, ale do Neo to one nic nie mają (ja tak myślę) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Jeden z glupszych tematow jaki byl na forum. Po co placic clo na granicy jak mozna cos przemycic - bezsens !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 przewaga dsl'a nad neo+ to: 1) LEGALNE dzielenie poza lokal 2) mozliwosc skoku na 1mb 3) stale ip 4) jakas tam ochrona sieci od strony tpsa (ognioscianka czy cos ;)) pierwsze trzy byly juz wymienione ;) wiem o tym :P ;) za to "ognioscianke" trzeba placic 300pln z ogonem co miesiac wiec nie do tematu Placic to musisz za rozbudowana wersje a podstawowa jest free wiec wchodzi w gre... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 no wlasnie ;) podstawowa, bo podstawowa, ale ognioscianka jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 na ISDN nie mozna miec neo, trzeba analogowa linie zalozyc (chyba, ja tak mam) Chyba jednak można przecież ISDN to cyfrowe centrale telefoniczne, przyłączają dwa kanały na 1 numer, ale do Neo to one nic nie mają (ja tak myślę) mi gosciu od ojca z firmy powiedzial ze musi byc a monter to potwierdzil: "czemu z tego numeru nie korzysta nikt? bo to zwykla linia a tamta to ISDN. a wiec to tak" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reksio Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Czyli wychodzi na to że: 1. jeżeli leje na prawo 2. firewala mam w ruterze 3. prędkość jest ta sama co w neo 4. nigdy nie przejde na 1 mb, 5. i w moim przypadku nie postawie servera, więc stałe ip się nie przyda to dla mnie jedynym sensownym rozwiązaniem jest neo. Wszystkim bardzo dziękuję za już... PS. jedyny bzyczek to to że u gościa jest ISDN więc nie wiem czy da się neo zainstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 5. i w moim przypadku nie postawie servera, więc stałe ip się nie przydaA kto powiedział że nie można serwera na NEO+ postaiwić :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 przy NEO nie masz stalego IP, przy DSL'u 512 masz jedno stale IP, a przy DSL 1 Mbit masz juz 5 stalych IP pozatym DSL mozesz sobie legalnie wypuscic poza mieszkanie, a NEO nie :-( PS: Server na NEO spokojnie sie stawia, tylko ze nie mozna wyjsc z laczem poza lokal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reksio Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 5. i w moim przypadku nie postawie servera, więc stałe ip się nie przyda A kto powiedział że nie można serwera na NEO+ postaiwić :?: Nie postawie, bo nie mam takiej potrzeby ani ochoty. Nie powiedziałem że się nie da :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Wywnioskowałem z tego - stałe ip się nie przyda bo nie będe stawiał serwera 8) Napisałeś to tak jak by zmienne IP wykluczalo postawienie serwera :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 W przypadku DSL'a mozna miec wlasnego revDNS'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 heeh bezsens jak nic! ;) Nie kupię nigdy prawdopodobnie tego DSL z jednego powodu. MAja łacze niby połMbitowe upload jest tylko 128kbitów :| Dla mnie to jest smieszne :/ Powinno byc to synchronicznie zrobione :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 jaki server www na DSL przy uploadzie 10 kbs - nie bądzcie śmieszni.Po za tym zmienne IP ma swoje duże zalety..np jak dostaniemy gdzies bana na IP to na DSL mozesz sie obsrać a na neo+ robisz reconnect i dalej jazda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 "]jaki server www na DSL przy uploadzie 10 kbs - nie bądzcie śmieszni.Po za tym zmienne IP ma swoje duże zalety..np jak dostaniemy gdzies bana na IP to na DSL mozesz sie obsrać a na neo+ robisz reconnect i dalej jazda...nie robisz RE, tylko czekasz kolo 12h zeby CI zmienili IP :P RE zazwyczaj nie dziala :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A ja słyszałem,że czasami adres zmienia się raz... na pół roku :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ale byly jakies zmiany w tpsa i wiekszosci juz sie zmienia co 12h (w tym mnie :(, a czeam i czescie :!: :( :() Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Aha 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...