Leaping_Blade Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Cześć . Jestem nowy na forum więc warto byłoby się przedstawić , a więc nazywam się Kuba mam 15 lat mieszkam na mazurach, jestem płomiennowłosym nastolatkiem, który jest miłośnikiem gier komputerowych i piłki nożnej . Okej a więc mogę teraz przejść do samego tematu . Za tą kwotę chcę kupić tylko komputer. Chciałbym złożyć komputer przeznaczony głównie do gier za maks. 1800 zł (mogę dołożyć z te 200 zł). Do nowego komputera mam już kupiony zasilacz, jest to Chieftec 560w model: CFT-560-A12S. Chciałbym aby reszta części była nowa. Prawdopodobnie nie będę żadnego z podzespołów podkręcać. Obecnie gram na rozdzielczości 1280x1024. Nie będę używać żadnych starych części z starego komputera. Nie preferuje żadnych sklepów chociaż słyszałem od znajomych że dobrym sklepem jest morele.net. Zależy mi aby na nowym PC mógłbym grać w najnowsze gry na jak najwyższych detalach i cieszyć się płynną rozgrywką . Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Leaping_Blade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leaping_Blade Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Mogłem od razu przeczytać ale nie zauważyłem. Mam nadzieję że już wszystko ok :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leaping_Blade Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 A czy ten Radeon będzie lepszym wyborem od gtx 660? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Intel Core i3-4330 4MB Cache, 3.50 GHz BOX MSI H81M-P33 4GB DDR3 dowolne KFA2 GF GTX760 EX OC PCI-E 2GB DDR5 256BIT (G-K45RL-76NPH6DV8RNZ-KFAG) 1TB Seagate (ST1000DM003) BitFenix Merc Alpha Midi-Tower (BFC-MRC-100-KKX1-RP) czarna Ew jw: i5-4440 + GTX660/R9 270 (bliźniaczy pułap wydajności, GTX660 ma komplet 3-ech gier do pobrania); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Obecnie gram na rozdzielczości 1280x1024.To nie lepiej za te 1900zł kupić coś takiego?http://www.morele.net/inventory/info/nPvmCF/ Masz integre z i5 na razie, jak uzbierasz jakieś 300-400zł dokupisz sobie grafike. Bo tak szczerze mówiąc, mając komputer taki jak kolega wyżej podał i słaby monitor to komfort grania będzie mizerny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leaping_Blade Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Gram na rozdzielczości 1280x1024 z przymusu . Nie chcę zmieniać rozdzielczości na większą bo inaczej bym miał za mało fps-ów w grach. A mój obecny monitor to LG Flatron W2243S Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Leaping_Blade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Sytuacja taka - albo teraz monitor bez grafy, albo grafa bez monitora. Jak dla mnie monitor raczej przez jakiś czas będzie trzymał swoją wartość, a z grafiką wiadomo jak to jest. Poza tym za 400-450zł można kupić 560Ti,570,6950 itp (używki oczywiście). Ja tylko podaję moją wersję. Kwestia co autor oczekuje Edit. Nie ważne już Autor rozwiał moje wątpliwości. Do tego zestawu wyżej zamiast monitora dodać GTX660 OC i zestaw jest ok. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Bonusso3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leaping_Blade Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 No fakt. Wypadło mi to z głowy :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Wprowadziłeś chaos i zamęt Zamiast 660 możesz zobaczyć na allegro za używką 570 który jest tańszy a lekko wydajniejszy. Tylko prądu pobiera więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leaping_Blade Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 A więc mam sobie odpuścić tego radeona i poszukać gtx 570? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Nie, ja tylko mówię, że no nie ma opcji do 1900zł zmieścić i5 i R9. No po prostu coś kosztem czegoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leaping_Blade Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 To może słabszy procesor kosztem lepszej karty graficznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) W 1280x1024 w zupełności sobie poradzi gtx650 ti boost za 530zł. Niewiele słabsza od gtx660. 270 do takiej rozdzielczości to overkill. Ja bym wolał pełne 4 rdzenie, które na długo wystarczą niż 2 core. Z używkami daj sobie spokój. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Tylko że jego monitor takze pozwala na fullHD. Jak chcesz oszczedzić to możesz kupić używanego GTX570, za 450 pln bez problemu kupisz. http://allegro.pl/gigabyte-geforce-gtx570-oc-1280mb-windforce-wawa-i3852460138.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leaping_Blade Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Mam dylemat bo nie wiem czy Gtx570, 660 czy 650ti boost. Jaka karta według was byłaby najlepsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Jak nie boisz sie uzywek to bierz gtx570 , zaoszczedzisz troche a na wydajnosci nic nie stracisz wzgledem gtx660 a roznice mozesz gdzie indziej przeznaczyc np. Lepszy procek Wysłane z mojego Note II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leaping_Blade Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Nigdy nie kupowałem używanego sprzętu więc nie jestem w 100% pewien. Jeśli kupię nową kartę zawszę będę mieć gwarancje :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 A od kiedy używane karty = brak gwarancji? No chyba że są tak stare że gwarancja już minęła. Tapatalk 4 @ SGS 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Weź coś takiego. I tak sie nie zmieścisz w tych 1900zł. http://www.morele.net/inventory/info/LnHAla/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leaping_Blade Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Uważacie że ten zestaw, który podał Bonusso3 jest ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Nic lepszego za 2k nie złożysz. Ten Club3D ma całkiem niezłe chłodzenie. 65 stopni w stresie przy 39db. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Czy 270 od GB wejdzie do T4? Karta ma 30cm i niby budowa pomieści karty do 30cm pytanie czy nie będzie jej za ciasno/gorąco. Pytam ponieważ zamawiam dzisiaj 270x od GB i prawdopodobnie tą obudowę i nie chce aby w środku zrobił się piekarnik z powodu ograniczonego obiegu powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 No tak, 270 WF2 201mm, 270x WF3 297mm. W takim razie z 270 nie powinno być problemu i chyba też taką zamówię. Do wartości X zawsze można wykręcić (mam nadzieję). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...