zaodrze244 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 chyba aquaero 6 da radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 (edytowane) A6 spokojnie poradzi sobie z bardzo rozbudowanym układem i to bez bloku wodnego bo grzeje się nieznacznie w porównaniu z A5. U mnie sterowanie pompami 450 Strong jest z 24V sterownika Koolance...ale A6 musi być z tego powodu: Pytałeś o oplot w SS1000XP,to Techflex Multifilament. http://www.modding.bit-tech.pl/sklep/pl/techflex-nylon-multifilament/356-techflex-nylon-multifilament-czarny-32-mm.html Oplot w prążki czarno czerwony jaki planujesz zastosować ma pociej w swojej Lian Li...świetnie to się prezentuje. Custom front panel bdb wygląda,lakierujesz proszkowo blaszki od aquaero i panelu Akasy (superclean mod) czy zostawiasz to stado białych napisów? Edytowane 21 Stycznia 2014 przez Elder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamghost Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 Planuje jeszcze raz wyciac ten front panel :-) tym razem tak zeby wywalic oryginalne blaszki i we froncie zrobic miejsce dla aquaero i akasy Wpierw jednak musze uporac sie ze skompletowaniem gratów ... Co do "kolorowania", raczej chyba anodowanie- mam chęć jeszcze sprobowac tego - moze ktos juz mial z tym doczynienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 Półśrodek...uzyskasz zwykle grafit nie prawdziwą czerń na większośći stopów aluminium,różnie reaguje zależnie od materiału. Trzeba zrobić próbę na materiale jaki używasz,przy dużej powierzchni czernienia mogą być plamy i nierównomiene barwienie. Przyczerniałem nim krawędzie blaszek Lian Li jak z bocznego panelu LL wycięte miałem custom frontplate do aquaero. Trzeba było ostatecznie poprawić matową farbką akrylową aby pasującą do frontu panelu czerń uzyskać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamghost Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Dzięki Elder za uświadomienie o "fantastycznym" specyfiku Niestety wygląda na to, ze ram na razie zostanie na swoim miejscu, właśnie po 10 dniowym oczekiwaniu anulowano moje zamówienie na niego- dziś przez cały dzień szukałem w necie i praktycznie nigdzie nie jest dostępny Może ktoś z Was ma namiar na jakiś rzetelny sklep gdzie można go kupic? Chodzi mi o ten Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Krótko. Tragedia z dostępnością tego modelu ram,nigdzie nie ma,wpienili mnie w trzech sklepach po kolei obiecankami tak że kupiłem używane w Ebay i skończyłem temat. GT 2133 czekają na swoją kolejkę do testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamghost Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 W sobotę odbyło się pierwsze zalewanie układu ... niestety euforię dość szybko przerwało to... http://www.youtube.com/watch?v=eWwXCZEovI8 zaślepić po prostu ten czujnik czy jest jakieś alternatywne rozwiązanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamghost Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 Sprawa rozwiązana za pomocą uszczelnienia w postaci taśmy teflonowej (dzięki pomysłowi mojej Marty) od 2 dni nie ma śladów po przecieku wiec chyba dobra alternatywa standardowa uszczelka poszła do kosza Jutro Daniel zacznie w końcu właściwy kierunek swojego wątku wiec ja mogę odejść na zasłużony odpoczynek ... Mam nadzieje, ze pozwoli mi wrzucić kilka fotek z mojej realizacji, która kiedyś pewnie uzyska miano "skończona" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redziak Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Witam po dłuższej przerwie. Układ jest już złożony, zalany. Fotograf ze mnie żaden więc zdjęcia nie są najlepszej jakości. Część robiłem telefonem. Do przepływomierza dodałem diodę RGB z Aquaero. Jaki jest efekt? Dioda jest ustawiona na max 25%, nie świeci odpustowo, wydaje mi się że jest wporządku. . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...