grzelak.michael Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Witam! Proszę o ocenę skonsturowanego przeze mnie zestawu pod względem przeznaczenia oraz pewnego pomysłu. Proponowane podzespoły. Procesor: Intel Core i7-4770K Płyta główna: Asrock Z87 EXTREME4 Pamięć RAM: GeIL EVO Leggera DDR3-1600 CL9 - 8 GB [JEDNA KOŚĆ] Dysk Twardy: Seagate 2 TB Barracuda (64MB, SATA/600) Obudowa: Cooler Master Centurion 6 Black USB 3.0 RC-610-KKN1 Zasilacz: Be Quiet! Pure Power L8-CM-630W Monitor: Samsung 24" LED S24B300HS Wycena: 3475,37 Pewnie zauważacie że jest to mocno okrojony zestaw styczniowy za 5500zł. I tu pojawia się kilka pytań. Ale na razie moje zamierzenie. W kwietniu planuję zakupić kartę za około 1000zł. W maju zaś dysk ssd oraz chłodzenie procesora. Docelowo następne będzie rozbudowanie pamięci RAM. Komputer muszę kupić już teraz i nie mogę wstrzymać się aż uzbieram kasę. Pytania. Czy warto pchać się w taki zestaw a ktory zakonczony zostanie dopiero poczatkiem maja? Czy lepiej do moich zastosowan okroic procesor do i5 4670k zmniejszyc dysk oszczedzic na zasilaczu i po prostu zakupic zestaw za około 3500 zł z monitorem, karta i chlodzeniem procesora? SSD na pewno dokupię w marcu. Czy jest to zestaw przyszłościowy? Liczę na każdą cenną wskazówkę. Pozdrawiam! Edytowane 7 Stycznia 2014 przez grzelak.michael Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Planujesz podkręcać procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzelak.michael Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Planujesz podkręcać procesor? W przyszłości myślę że tak. Stąd ten zasilacz i płyta chyba najlepsza do OC w tej klasie cenowej. Chłodzenie też zostanie dokupione odpowiednie. Na razie tylko stockowe. Edytowane 7 Stycznia 2014 przez grzelak.michael Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 W przyszłości myślę że tak. Czyli nie planujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 kup na raty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzelak.michael Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Czyli nie planujesz Kiedy wykorzystałbym możliwości na pewno chciałbym uwolnić moc jaką daje magiczna literka K. A co to zmieni jeżeli chcę/ nie chcę. Proszę o odpowiedź na zadane pytania. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Problem taki, że 99% osób z takim podejściem nigdy nie wykorzystuje możliwości OC. Nie bardzo rozumiem zadane pytania. Czy warto pchać się w taki zestaw a ktory zakonczony zostanie dopiero poczatkiem maja? Jeśli komp jest ci potrzebny teraz, wiadomo że musisz kupić teraz. Czy lepiej do moich zastosowan okroic procesor do i5 4670k zmniejszyc dysk oszczedzic na zasilaczu i po prostu zakupic zestaw za około 3500 zł z monitorem, karta i chlodzeniem procesora? SSD na pewno dokupię w marcu. Brałbym na twoim miejscu i7 4770 + B85 Czy jest to zestaw przyszłościowy? Tak, zestaw jest wydajny dzisiaj i taki też będzie przez jakiś czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zamiast i7 4770 może kupić tańszego Xeona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...