qazzaq Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Witam, poszukuję monitor za 150-200 zł (używany) do podłączenia konsoli Nintendo Wii (dlatego gniazdka HDMI nie są potrzebne). Na monitorach się nie znam - wiem tylko że musi mieć wejście VGA. Szukam najlepszego pod względem cena/jakość w podanym przedziale cenowym. Pozdrawiam, qazzaq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qazzaq Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zastanawiam się czy wybór czegoś takiego lub podobnego to dobry pomysł: http://allegro.pl/monitory-biurowe-lcd-19-igla-bez-wad-kable-i3807039774.html. Czy ktoś już kupował takie "losowe" monitory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 "kwadrat" do konsoli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Dozbieraj 130zł do nowego 20" panoramicznego. http://www.morele.net/monitor-led-lg-20en33-19-5-1600x900-5ms-5mln-1-d-sub-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-576005/ Przynajmniej jak padnie to masz gwarancję, jakość pewnie też dużo lepsza niż te przepalone matryce. Kupisz taki 15 letni monitor przelatany w biurze po 8h dziennie i nie wiadomo kiedy Ci się to sypnie. Do tego 17-19" w 4:3 nie nadaje się do grania na konsoli. Nie mówiąc o tym, że tego typu monitory mają ogromnego input laga, sąsiad miał coś takiego jako gratis do poleasingowego niemieckiego komputera. Pół sekundy opóźnienia po ruszeniu myszką. Nie polecam Ci takich używek. Mogą posiadać normalne ślady użytkowania na obudowach takie jak niewielkie cienie, przebarwienia... Dla mnie to nie są NORMALNE ślady użytkowania. Do tego: Zdjęcia na aukcjach są poglądowe i nie przedstawiają konkretnie sprzedawanego monitora. Więc równie dobrze możesz dostać Chińskie badziewie a nie błyszczącego philipsa ze zdjęcia Edytowane 14 Stycznia 2014 przez kaijitsu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qazzaq Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 Niby tak, ale napisali także "MONITORY MARKOWYCH PRODUCENTÓW KTÓRZY PRODUKUJĄ DOSKONAŁE MONITORY LCD WYKONANE Z DOSKONAŁYCH MATERIAŁÓW Z PERFEKCYJNĄ PRECYZJĄ WYKONANIA" i wymienili firmy. Po konsoli wii nie spodziewam się graficznych wodotrysków, tak więc nie opłaca mi się kupić nowy monitor który do niczego więcej oprócz grania na konsoli mi się nie przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Ja tam nie widzię WYMIENIONYCH producentów, jedynie zlepek zdań i wklejona losowe loga "MONITORY MARKOWYCH PRODUCENTÓW KTÓRZY PRODUKUJĄ DOSKONAŁE MONITORY LCD WYKONANE Z DOSKONAŁYCH MATERIAŁÓW Z PERFEKCYJNĄ PRECYZJĄ WYKONANIA" Takie monitory nie kosztują 150zł ;D http://www.youtube.com/watch?v=0hp2QlmVGCU&feature=youtu.be&t=51s Taki input lag to jest nic w porównaniu do tych starych biurowych monitorków. Będziesz machał jak głupi kontrolerem a postać będzie po 500ms reagować. Dostaniesz monitor z plamami na matrycy, rysami, otarciami, nierównym podświetleniem, spranymi kolorami. Jak Ci takie coś odpowiada to kup jakiej innej odpowiedzi oczekujesz? Nikt Ci czegoś takiego nie poleci Edytowane 14 Stycznia 2014 przez kaijitsu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qazzaq Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 Dzięki za odpowiedź. Co myślisz o czymś takim: http://allegro.pl/hp-19-lcd-srebrno-czarny-przystojniak-gw-f-vat-i3849312508.html,albo czy mógłbyś polecić jakiś monitor do maks 250 zł? Monitor który wcześniej podałeś znacznie przekracza mój obecny budżet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 Nie idź na łatwiznę. Poszukaj sobie konkretnego monitora od osoby prywatnej. Będziesz wiedział, co dostaniesz. Szukaj minimum 19 cali w panoramie z d-subem i dvi/hdmi. Będziesz w razie czego mógł podłączyć nowszą konsolę czy tuner dvb-t. Jak poszukasz, kupisz w tej samej cenie lub tanie, co te koty w worku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qazzaq Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, powstrzymaliście mnie przed zakupem jakiegoś badziewia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...