Możej Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Mam następujący problem - posiadam 4 kości Patriot 1 Gb PDC22G6400LLK DDR2 800MHz (4-4-4-12). Gdy wszystkie 4 są w płycie głównej to komp mi się zawiesza po kilku minutach od włączenia (w Win 7 obraz się zatrzymuje, nie rusza się kursor myszy, klawiatura nie działa). Wyjąłem 1 kość i komp się nie zawiesza. Kości sprawdziłem MemTestem (czterokrotnie zostawiłem komp na noc z tylko 1 kością - za każdym razem inną) i nie znalazł błędów. O co chodzi? Wina płyty głównej? Brakuje mi tego 1 Gb... Nie widzę żadnych spuchniętych kondensatorów na płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Pomóc może: -podniesienie napięcia pamięci -podniesienie innego napięcia, poczytaj co podnoszono przy oc klik1 klik2 -Zmiana Command Rate na 2T (jeśli jest ustawione na 1T, od tego bym zaczął). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Możej Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Niestety nie pomogło podniesienie napięcia pamięci, ani zmiana command rate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...