rafik1990 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Witam, jestem nowy na Forum więc przy okazji się witam :) Siema!Problem mam następujący, strony internetowe nie ważne czy to z opery czy innej przegladarki ładują się wolno a niektóre wcale. Przy pobieraniu idzie jak burza. korzystam z łącza radiowego od sąsiada. Jego łącze to neo 6Mb i dzieli sygnał dużą anteną na dachu, aktualnie z klientów AP jestem tylko ja i jeszcze jedna osoba. Połączenie wygląda następująco. Antena Yagi (tuba) wycelowana bezposrednio w antene nadawczą, brak jakichkolwiek przeszkód typu drzewa itp. odległość jakies 250-300m w lini prostej. odbiornik to router edimax BR-6204WG z funkcją klienta. łącze się z nim po kablu do laptopa Asus X54HR. AP nadawcy to Linksys WRT54GL. Siła sygnału według Edimaxa to 60% System wydaje sie być czysty, skan oraz czyszczenie adwcleanerem oraz combofixem nic nie dało. Dodam że mam dostęp do ustawień AP nadawcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Skoro jest to neo to powinno korzystać z najlepszych DNS (czyli TPSA) Ustaw sobie ręcznie w konfiguracji karty sieciowej/Edimax'a takie DNS: 194.204.152.34 194.204.159.1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik1990 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) na chwile obecna pomogło... Jesteś Wielki hehe... Dzięki serdeczne. Jeszcze jakies porady żeby usprawnić łącze? głównie zależy mi na Ping-u bo korzystam z gier online ( dota 2 ) Edytowane 8 Stycznia 2014 przez rafik1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Najlepiej jakbyś wybrał się ze swoim lapkiem do sąsiada i sprawdził jaki będzie ping gdy podłączysz się do jego routera kablem. Poznasz w ten sposób punkt odniesienia wobec tego co uzyskujesz u siebie. Magicznych sposobów na obniżanie pingu nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik1990 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 w sumie same DNS-y bardzo dużo pomogły... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Lepiej niech sprawdzi czas odpowiedzi od bramy routera sąsiada... 192.168.x.x -t Jesli 2 klient ewentulanie ISP daje czadu z Torentami etc... to nie jest fajnie.. P.s w Routerze ISP też warto ustawić nowe DNS-y. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...