Bjerut Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Uszanowanko. Zwracam się z ogromną prośbą o pomoc. Od grudnia jestem posiadaczem takiej karty MSI Geforce GTX 760 Twin Frozr Gaming (N760 TF 2GD5/OC), Do dziś rana wszytko było bajkowo, ale przy porannym odpaleniu kompa okazało się, ze jeden z wiatraków zasuwa jak szalony (obroty wentylatora prawdopodobnie ma maksa), podczas gdy drugi pozostaje w stanie spoczynku... Dziś dopiero pierwszy raz usłyszałem, że w ogóle posiadam kartę w kompie. Nawet podczas dużego obciązenia w grach karta pozostawała cichą. Akcja rozpoczyna się w momencie startu systemu. Nie wiem co jest grane i nawet nie wiem jak mam sie zabrać za diagnozę... Jakieś sugestie? Z góry dziękuję za pomoc, jestem laikiem, więc proszę o wyrozumiałość. MSI Afterburner pokazuje minimalne obroty na 34% i nie daje możliwości ich zmiany. Czy to moze oznaczać, jakąś usterkę sprzętu? Edytowane 10 Stycznia 2014 przez Bjerut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Dziwna sprawa. Może wyłącz komputer i wymontuj kartę, owiń jej krawędź ze stykami sreberkiem śniadaniowym i pozostaw tak na 20 minut. Niech się rozładują wszystkie pojemności na PCB karty. Później odwiń sreberko, dokładnie sprawdź, czy nić nie zostało i zamontuj kartę. Możliwe, że bios karty w jakiś sposób zmienił ustawienia, a nasz sposób przywróci go do porządku i będzie OK. Możesz też sprawdzić na stronce MSI, czy jest nowszy bios do Twojej karty i go wgrać. Możesz też dać swój bios na forum, to się zobaczy, czy ma poprawne ustawienia. Może się okazać, że jeden z wentylatorów jest uszkodzony lub kontroler obrotów wentylatorów na PCB karty jest uszkodzony. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bjerut Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Póki co zawiozłem kartę do serwisu. Dam znać co wydedukowali. Dzięki za odzew Leven :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...