polii Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Witam!!! Chcę się poradzić jak odpowiednio skonfigurować połączenie ftp, bo narazie mam same problemy. 1.Otóż gdy wchodzę na jakiegoś wybranego ftp( to się dzieje tylko na niektórych) niezależnie czy włączę passive mode czy nie, nie mogę przeglądać plików. Przy włączonym passive pojawia się komunikat "data connection error" -czy coś takiego, a z wyłączonym pojawia się coprawda komunikat "transfer complete" ale pokazuje że folder do którego ktoś ewidentnie uploadował jest pusty!!! ew. w cuteftp pojawił się taki komunikat(passive off): 150 Opening ASCII mode data connection for file list. Can't read from data socket. Socket error = #10054. 226 Transfer complete. A tu komunikat z flashfxp: WinSock 2.0 Connecting to xxxxxxxxxxxxxx Connected to xxxxxxxxxxxxxx Port yyy 220 Serv-U FTP Server v4.0 for WinSock ready... USER zzzzz 331 User name okay, need password. PASS (hidden) 230-Welcome 230- 230-We are watching you! 230- 230-If you do not respect the rules, you are banned forever. 230- 230-Dont´t upload GAMEZ. 230- 230-Only Upload XXX or NEW appz. 230- 230-I prefer XXX. 230- 230-If you have good news, send e-mail by me and give personal access with personal ratio in all connections. 230- 230-xxxxxxxxxxx 230- 230-Thanks. 230 User logged in, proceed. SYST 215 UNIX Type: L8 CWD /e:/games/games/june/COLIN.MCRAE.RALLY.3-DEViANCE/CD1/ 250 Directory changed to /e:/games/games/june/COLIN.MCRAE.RALLY.3-DEViANCE/CD1 PWD 257 "/e:/games/games/june/COLIN.MCRAE.RALLY.3-DEViANCE/CD1" is current directory. TYPE A 200 Type set to A. PORT 192,168,10,144,7,165 530 Only client IP address allowed for PORT command. LIST 150 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls. 426-Using UL/DL ratio 1/3, counting bytes per session Current UL/DL ratio credit 180 Kbytes 426 Data connection closed, transfer aborted. O co tu chodzi. Niby nawiązało połączenie, transfer complete w przypadku Cuteftp, alewystąpił jkiś błąd bo pokazuje że na ftpie nic nie ma. Rozumiem że w tym wypadku wystarczy jedynie odp. skonfigurować program? 2.Druga sprawa: jest sobie inny ftp, łączę sie z nim za pomocą FXP wszystko w jak najlepszym porządku, natępnie kopiuje adresy plików które chcę ściągać do Flashget (zawsze ustawiam żeby ściągały mi się góra dwa pliki, a każdy tylko z jedengo połączenia bo niechce zapychać łącza ale flash get jest dla mnie bezpieczniejszy bo zawsze można wznowić sciąganie itp), ale flashget ma problemy z nawiązaniem połączenia ( w opcjach wyłączone : No-cache i passive mode), a co gorsza później nie mogę nawiązać połączenia również za pomocą FXP, po kilku godzinach wszystko wraca do normy ? To jest ban tymczasowy? Może istnieć coś takiego że ftp potrafi wykryć że koleś próbuje nawiązać połączenie z flashgeta i go zbanować? a może to ten program tak miesza w systemie że później nie można nawet z FXP się połączyć? Dziękuję mam nadzieje że nikogo nie zanudziłem proszę o odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Chyba was jednak zanudziłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Witam!!! Chcę się poradzić jak odpowiednio skonfigurować połączenie ftp, bo narazie mam same problemy. 1.Otóż gdy wchodzę na jakiegoś wybranego ftp( to się dzieje tylko na niektórych) niezależnie czy włączę passive mode czy nie, nie mogę przeglądać plików. Przy włączonym passive pojawia się komunikat "data connection error" -czy coś takiego, a z wyłączonym pojawia się coprawda komunikat "transfer complete" ale pokazuje że folder do którego ktoś ewidentnie uploadował jest pusty!!! ew. w cuteftp pojawił się taki komunikat(passive off): 150 Opening ASCII mode data connection for file list. Can't read from data socket. Socket error = #10054. 226 Transfer complete. przeczytalem tylko koncowke bo wiecej sie mi nie chcialo i powiem ci tylke. ie ssaj flashgetem bo banana :P dostaniessz. do ftp to tylko flash fxp A tu komunikat z flashfxp: WinSock 2.0 Connecting to xxxxxxxxxxxxxx Connected to xxxxxxxxxxxxxx Port yyy 220 Serv-U FTP Server v4.0 for WinSock ready... USER zzzzz 331 User name okay, need password. PASS (hidden) 230-Welcome 230- 230-We are watching you! 230- 230-If you do not respect the rules, you are banned forever. 230- 230-Dont´t upload GAMEZ. 230- 230-Only Upload XXX or NEW appz. 230- 230-I prefer XXX. 230- 230-If you have good news, send e-mail by me and give personal access with personal ratio in all connections. 230- 230-xxxxxxxxxxx 230- 230-Thanks. 230 User logged in, proceed. SYST 215 UNIX Type: L8 CWD /e:/games/games/june/COLIN.MCRAE.RALLY.3-DEViANCE/CD1/ 250 Directory changed to /e:/games/games/june/COLIN.MCRAE.RALLY.3-DEViANCE/CD1 PWD 257 "/e:/games/games/june/COLIN.MCRAE.RALLY.3-DEViANCE/CD1" is current directory. TYPE A 200 Type set to A. PORT 192,168,10,144,7,165 530 Only client IP address allowed for PORT command. LIST 150 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls. 426-Using UL/DL ratio 1/3, counting bytes per session Current UL/DL ratio credit 180 Kbytes 426 Data connection closed, transfer aborted. O co tu chodzi. Niby nawiązało połączenie, transfer complete w przypadku Cuteftp, alewystąpił jkiś błąd bo pokazuje że na ftpie nic nie ma. Rozumiem że w tym wypadku wystarczy jedynie odp. skonfigurować program? 2.Druga sprawa: jest sobie inny ftp, łączę sie z nim za pomocą FXP wszystko w jak najlepszym porządku, natępnie kopiuje adresy plików które chcę ściągać do Flashget (zawsze ustawiam żeby ściągały mi się góra dwa pliki, a każdy tylko z jedengo połączenia bo niechce zapychać łącza ale flash get jest dla mnie bezpieczniejszy bo zawsze można wznowić sciąganie itp), ale flashget ma problemy z nawiązaniem połączenia ( w opcjach wyłączone : No-cache i passive mode), a co gorsza później nie mogę nawiązać połączenia również za pomocą FXP, po kilku godzinach wszystko wraca do normy ? To jest ban tymczasowy? Może istnieć coś takiego że ftp potrafi wykryć że koleś próbuje nawiązać połączenie z flashgeta i go zbanować? a może to ten program tak miesza w systemie że później nie można nawet z FXP się połączyć? Dziękuję mam nadzieje że nikogo nie zanudziłem proszę o odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Pomożecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 pl00b00, swietna odpowiedz. Gratulacje! Polii, sprobuj polaczyc sie za pomoca innego klienta, np. Total Commander albo WS_FTP Pro i sprawdz czy odpowiedz bedzie taka sama. Nie wiesz tez co sie dzieje w danym momencie na serwerze docelowym i jakie sa tam ustawienia, zabezpieczenia, restrykcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 530 Only client IP address allowed for PORT command. Zastanowilo mnie jeszcze to zdanie... ty chyba nie masz prawa tam nic sciagac! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...