darciob Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Witam Panowie, szybkie pytanko, chce zmienic plyte i procka, obecnie jade na i7 860, 8gb ram, grafika hd6970, ssd, hdd, bequiet 650W. Nie chce za duzo wydac, moze byc cos uzywanego, po prostu chcialbym nie pozostawac tak daleko w tyle, bo platforma ma swoje lata. Cos wydajniejszego, podatnego na krecenie i z mozliwoscia rozbudowy. Czy oplaca sie brac jeszcze cos z 1155? Plyta, procek i ewentualnie ram. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Na S1150 sprzęt do OC to koszt ~1 250 zł minimum ( I5 4670K + MSI Z87-G43 ) . Trochę taniej wyjdziesz jak dorwiesz dobrą używkę I5 2500K + Asrock P67 Pro3 - procka można dostać już za 650 zł , płyta to koszt ~300 zł . 2500K lepszy - nie wiele wolniejszy niż nowe I5 a sporo chłodniejszy dzięki lutowanemu IHS-owi . Ramu nie ma potrzeby wymieniać bo masz już DDR3 . Ew. kręcić ile wlezie tego I7 i kupić lepszą kartę. Radeona R9 270X można dostać już za 750 zł , a to podrasowany HD7870 . W cenie procka i płyty z początku mojego posta można dostać GTX770 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darciob Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Super, dzieki kolego, troche mi to rozwialo watpliwosci. Uderzam w 1150, dorwalem bardzo dobra oferte ;) Btw, grafika juz tez nadaje sie do wymiany? Wydawalo mi sie ze nie ma tragedii ;) zalezy mi na w miare bezglosnym systemie, ta ma twin frozr i jest bardzo cichutka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Sam sobie na to odpowiedz. Jednemu wystarcza integra, a innemu jeden GTX 780 to mało. Dodam, że HD6970 jest mniej więcej na poziomie HD7850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darciob Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Wlasnie dlatego sie zastanawiam, bo teoretycznie mam mozliwosc upgrade do 7850 praktycznie za symboliczna oplata, ale czy ona w ogole jest lepsza? Wg mnie sa porownywalne..Tzn, jest to akurat model nieco glosniejszy, ten o ktorym mowie teraz.. Wiec dla mnie srednio dobra opcja. Na co warto by bylo zmienic zeby faktycznie poczuc roznice? Dodam, ze bez szalenstw finansowych :) Edytowane 11 Stycznia 2014 przez darciob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Nic poniżej 770 raczej bym nie brał. Możesz tez poczekać kilka miesięcy na nowe karty. Edytowane 11 Stycznia 2014 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darciob Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Wlasnie raczej chyba poczekam. Dobrze, to juz sie troche wyklarowalo. Zakupilem Msi z87 g45, dokupilem ram 16gb, i teraz co z prockiem? W co celowac? Nie chcialbym zejsc ponizej wydajnosci tego co mam obecnie, to na pewno, ale tak jak mowilem nie chce tez wydac majatku..na tej plytce troszke tez pokrece w miare potrzeby, ale bez przesady bo pobor mocy i cisza tez sa dla mnie wazne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 4670K/4770K. Innego wyboru nie masz. Kupisz procesor bez K albo Xeona to nie podkręcisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darciob Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Oki no to jeszcze pytanie, warto? Sorki za tyle pewnie podstawowych pytan, ale troche wypadlem z obiegu, musze nadrobic informacje. Juz troche doczytalem przed chwila, wiec poprawiam :) Tzn, warto w taki proc inwestowac? Czy warto dolozyc do 4770k? Edytowane 11 Stycznia 2014 przez darciob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Na dzień dzisiejszy branie I7 do gier nie ma najmniejszego sensu , tak było od dawna i raczej to się szybko nie zmieni . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...