pikinier20 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Witam, moja klawiatura to Natec Genesis RX66. Niedawno ją kupiłem. Problem z klawiaturą polega na tym, że nie działa mi prawy shift. Wcześniej "przerywał", raz działał raz nie. Teraz już kompletnie przestał działać. Wyciągnąłem klawisz, klikałem tą gumkę i wtedy klawisz działał, teraz przestał reagować nawet na to. Wyciągnąłem gumkę i klikałem czymś gumowym na ten styk i też nie działał. Myślę, czy jej nie rozebrać i sprawdzić czy ten styk i ścieżka nie jest naruszona. Macie jakieś propozycje co powinienem zrobić? Warto sprawdzić przewodnictwo ścieżki za pomocą multimetru? Jeśli macie jakieś doświadczenie to napiszcie proszę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Czy to coś ma gwarancje? Jak tak to odsyłaj na serwis. Było mówione wiele razy, że Natec to shit gorszy 10x od a4tech i nie warto tego kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Jak klawiatura jest nowa to po prostu oddaj ją na gwarancję . Zabawa w sprawdzanie samemu co jest może się skończyć utratą gwarancji . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikinier20 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 to znaczy nie wiem czy dostanę gwarancję, popełniłem mały błąd przy kupnie, kupowałem od takiej firmy 'x' i nie dostałem gwarancji długoterminowej tylko na parę dni rozruchowej, dlatego napisałem do tej firmy i czekam na odpowiedź. Jeżeli nie przyjmą gwarancji to rozbieram klawe i bede cos działał. Nigdy więcej klawiatur w tym przedziale cenowym. Już wole jakąś tam za 20zł i jak sie zepsuje to nie bedzie straty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Klawa była fabrycznie nowa czy to była używka ? Jak w aukcji pisało że to nówka sztuka prosto od dystrybutora/hurtowni to powinieneś mieć normalną 2-letnią gwarancję . Co innego jak w aukcji pisało że to używka - tutaj masz raczej pozamiatane . Masz fakturę , paragon czy inny dowód zakupu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikinier20 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Mam chyba wszystko, jest to nowa klawiatura Potwierdzam, mam opakowanie z tą gąbką w środku, książeczke z intrukcją obsługi oraz paragon spięty z czymś tam. Edytowane 10 Stycznia 2014 przez pikinier20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) "Czy to coś ma gwarancje? Jak tak to odsyłaj na serwis. Było mówione wiele razy, że Natec to shit gorszy 10x od a4tech i nie warto tego kupować." Jak a4tech to jakiekolwiek "shit" to chyba mało się znasz na urządzeniach wskazujących tej firmy. Do tematu pewno po gwarancji masz i musisz sam ją spróbować naprawić. EDIT. Gdzie ja napisałem, że a4tech to shit? "że Natec to shit gorszy 10x od a4tech" "Naucz się czytać ze zrozumieniem. Koniec z tym offtopem" Racja naucz się. Edytowane 11 Stycznia 2014 przez koniMax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikinier20 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Sorry, że post pod postem, ale skoro nie działa jeden klawisz i to nie wina tej gumki to jakie jeszcze macie pomysły? @koniMax dlaczego mówisz, że mam po gwarancji? Edytowane 10 Stycznia 2014 przez pikinier20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Gdzie ja napisałem, że a4tech to shit? Napisałem, że NATEC to shit. A4tech to budżetówki, sam posiadam 4x z rzędu X7 i w tej cenie jest w porządku i nic więcej. Do tego mam klawiature KD600, która jest w porównywalnej cenie co ten Natec i jest dużo lepsza (lepsze podświetlenie, klawisze się nie bujają jak pijany majtek na statku, nie zdziera się farba po miesiącu używania, nie jest wykonana z papieru). Natec jest 10x gorsza więc jest shitem. Autor tematu mógł kupić najtańszego a4techa, z którego byłby zadowolony, ale widocznie kwestia wyglądu przeważyła zakup nateca. Naucz się czytać ze zrozumieniem. Koniec z tym offtopem Jak nie masz gwary to rozbierz klawiature na części pierwsze i sprawdź czy dochodzi tam sygnał. Tak swoją drogą korzystasz w ogóle z tego klawisza? Ja jeszcze w życiu go nie wcisnąłem, chyba, że przez przypadek przy czyszczeniu ;) Edit. Klawiatura to nie jest urządzenie wskazujące Myszki jeszcze ujdą ale klawiatury to niskobudżetowe chińczyki. Edytowane 10 Stycznia 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikinier20 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 spoko, bedziecie sie klocic pod moim postem a żaden nie udzieli odpowiedzi na moje pytanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...