Skocz do zawartości
G73

Karta graficzna do E5700

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mój lapek już nie bardzo sobie radzi z nowszymi grami więc pomyślałem że może jakoś ulepszę PC-ta.

Posiadam zestaw na socket 775 tj. płyta główna Gigabyte GA-EP35, 4GB DDR2 oraz kartę graficzną Geforce GT220 DDR3 128bit.
Wymiana całego kompa nie wchodzi w grę ale chciałbym go troszkę ulepszyć żeby pograć na wyższych detalach bez ścinek w World of tanks w rozdz. 1920x1080
Procka mogę wykręcić bez problemu na 10x333 co daje 3,33GHz i sądzę że jeszcze spokojnie podoła grze, natomiast karta już dostaje zadyszki (być może procesor również).
Tu moja prośba o optymalny dobór karty graficznej pod ten konfig żeby w miarę ładnie chodził WoT o ile to jest możliwe i ma jakikolwiek sens.
Myślałem o GeForce GTX 650 Ti ale nie wiem czy to nie będzie na wyrost pod ten procesor. Zasilacz mam corsair 550W.
Dzięki z góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HD7750 DDR5 to max. co bym ładował do tego procka .

Co innego jak by to był jakiś E8xxx lub Q6600@3+ Ghz . 

A co do gry - wymiana GT220 na HD7750 da niezłego kopa , ale dopóki devsi nie zrobią czegoś z silnikiem to nawet I7 + GTX780 nie zapewni non stop płynnej gry .

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podałeś budżetu, zobacz jeszcze to http://www.ceneo.pl/20799929#tab=spec
Za jakiś czas możesz sprzedać swojego blaszaka zostawiając sobie grafike i kupić mocniejsze mobo procek itp.

Edytowane przez Choodx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc grafa którą Ci wyżej podałem spełni twoje obecne oczekiwania, a w za jakiś czas możesz rozważyć przebudowę reszty bebechów :)
GeForce GTX 650 Ti jest dobra kartą ale dokładanie karty z pułapu cenowego powyżej 500zł do obecnej konfiguracji nie ma sensu jeśli w przyszłości nie zainwestujesz w nowsze podzespoły. ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ostateczności kupiłem HD 7790. Wiem że na wyrost ale może za rok wymienię całego kompa i grafikę już będę miał z głowy, a z racji że nie muszę grac na Ultra detalach to sądzę że trochę posłuży.
Dzięki wszystkim za pomoc.

Edytowane przez rrG73JH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi