slgpd Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 e2160@3Ghz Abit IP35-E Patriot 2x1GB DUAL DDR2 6400LL Asus HD 4850 Glaciator 512MB DDR3 (monitor 1920x1080 + 1440x900) Chieftec 350W GPS-350EB 101A Wygląda na to, że karta padła raz a porządnie (wcześniej raczej nic na to nie wskazywało). Kupiona z drugiej reki na allegro rok temu. Regularnie czyszczone bebechy kompa z kurzu, na przodzie obudowy duży wentyl z myślą o sekcji zasilania (na karcie tylko glaciator), z tyłu dwa wyprowadzające. Temperatury wyglądały w porządku 40 w idle 65 w stresie. Podejrzewam, że padła pamięć (przynajmniej tak podpowiada wujek google z symptomów). Nie katowana bo ani ze mnie zapalony gracz ani na wiele nie pozwalał sprzęt, regularnie w zasadzie tylko pes 2014. I właśnie przy jego okazji padło, jak chciałem odpalić stream flashowy w przegladarce na drugim monitorze przy grze w pesa (czego zazwyczaj nie robie chyba, że widze ze chodzi bez przycinek). To chyba było za dużo naraz i "jebło". Obraz poskakał i wywalił bsoda atikmpag.sys. Po restarcie wyglądało wszystko ok, odpaliłem tylko pesa, gdy załadowalem mecz wyskoczyly delikatne arty (nie było żadnych nigdy wcześniej) i ten sam bsod. Reset i arty przy starcie i w biosie (bardziej w liniach kropki stałe co widać na zdjęciach) i już bez szans na załadowanie windy bo za każdym razem wita ten sam bsod. Mogłem jedynie wejść w safe mode albo po formacie bez sterow bo jak zainstalowałem to już kaplica i bsod przy każdym logowaniu windy. Nie znam się na "wypiekach", ale jeśli to kwestia pamięci to rozumiem, że na nic takowy by się zdał? Wymiana uszkodzonej kości jeśli w ogóle ktoś się tym zajmuje byłaby pewnie nieopłacalna. Mimo to chciałbym poznać wasze zdanie czy coś z tym fantem da się jeszcze zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Znajomy miał to samo z Asusem 4870 512mb, kupił z drugiej ręki i po niecałym roku padł w identyczny sposób. Odpalił ETS2 na najwyższych ustawieniach i obraz się zawiesił, potem BSOD no i szachownica. Karta nadawała się tylko na śmietnik. Nic z nią nie zrobisz a próby jej ratowania są nieopłacalne. Jeśli chcesz kartę o podobnej wydajności to kup sobie hd7750. http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-hd7750-2gb-ddr3-gv-r775oc-2gi-520503/ Przynajmniej nie padnie po roku czasu. Zresztą będziesz miał gwarancje na 3 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastianCJ47 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Witaj możesz spróbować tzw. piekarnika :D ale to skończy karte calkiem ... podziala tylko miesiąc a jak się uda to nawet pól roku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Jeśli to jest wina pamięci, a na to wygląda to piekarnik nie pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...