maci3j Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 Miałem problemy z chłodzeniem mojego Della Vostro 3700, więc serwis wymienił mi płytę główną. Teraz nie działa wifi i audio. Sprzętowo wszysto wygląda ok. Wifi włączone w biosie. W menadżerze urządzeń aktualizowałem sterowniki od wifi, chipsetu, audio. W aplikacji "Narzędzie karty sieciowej DW WLAN" włączam diagnostykę, sprzętowo jest ok, ale po włączeniu diagnostyki połączenia pojawia się: "Karta sieciowa WLAN jest nadal wyłączona. Użyj przełącznika bezprzewodowego lub skrótu klawiaturowego, aby ją włączyć". Przełącznik z boku laptopa jest włączony, a skrótu klawiaturowego nie ma, albo nie jest oznaczony na klawiaturze. Ikonka od sieci bezprzewodowych pojawia się z czerwonym przekreśleniem. Nie znajduje żadnych sieci. Po kablu Internet działa. Audio tak samo, tj. wygląda wszystko OK, na pasku głośności widać skaczące cienie, gdy jest odtwarzany dźwięk, ale na głośniki nic nie idzie. Serwis Dell zaleca reinstalację systemu, ale porobienie backupu wszystkich danych zajmie mi sporo czasu i w tej chwili nie chciałbym się tego podejmować. Czy mogę np. użyć jakiegoś narzędzia diagnostycznego, aby sprawdzić co dolega mojemu laptopowi? Proszę o rady! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...