Skocz do zawartości
effect

MS Visual C++ 20xx - problemy instalując soft Autodesk

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

... jak w temacie. Nie jestem w stanie zainstalować Softimage.

Log zwraca mi informację:

"Microsoft Visual C++ 2010 SP1 Redistributable (x64) Failed Installation aborted, Result=1619"

...w odniesieniu do 2005, 2008 dla (x64) i (x86) - także sześć pozycji.

Generalna rada jest taka: odinstalować problematyczne lub wszystkie Visuale i pozwolić instalatorowi wrzucić własne. Oczywiście nie pomogło.

Skąd biorą się takie problemy z Visualem? Może przyczyna tkwi gdzie indziej? Z doświadczenia wiem, że reinstalacja to takie rozwiązanie jak "format C:" na każdy problem.

Sensowniejszych podpowiedzi nie znalazłem, tzn były jeszcze z grzebaniem w pliku setup.ini - dla świętego spokoju to zrobiłem, ale też bez rezultatu.

Ps.

• Win7 - 64bit
  • Na tym samym komputerze Softimage niedawno hulał - różnica jest tylko taka, że przeszedłem na dysk SSD i zainstalowałem mniej softów niż kiedyś miałem.
  • Pomimo tego, że instalator pisze, że nie dało się zainstalować Softimage (faktycznie katalog pusty) to odpowiednie pozycje Visual pojawiają się w menadżerze programów.

Będę wdzięczny za podpowiedzi dot. możliwych przyczyn problemów z Visualem. Bardziej martwią mnie ewentualne problemy w przyszłości, niż soft Autodeska.

Edytowane przez effect

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten error jrst bardzo ogolny, i jest generowany przez instalator Microsoftu - musisz sprawdzic dokladniej logi z instalacji tych podpakietow.

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?linkID=9240617&id=10310469&siteID=123112

http://upandready.typepad.com/up_and_ready/2012/09/error-1603-microsoft-visual-c-2005-sp1-redistributable-atl-security-update-x86-.html

Edytowane przez _KaszpiR_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi