effect Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 (edytowane) Hej, ... jak w temacie. Nie jestem w stanie zainstalować Softimage. Log zwraca mi informację: "Microsoft Visual C++ 2010 SP1 Redistributable (x64) Failed Installation aborted, Result=1619" ...w odniesieniu do 2005, 2008 dla (x64) i (x86) - także sześć pozycji. Generalna rada jest taka: odinstalować problematyczne lub wszystkie Visuale i pozwolić instalatorowi wrzucić własne. Oczywiście nie pomogło. Skąd biorą się takie problemy z Visualem? Może przyczyna tkwi gdzie indziej? Z doświadczenia wiem, że reinstalacja to takie rozwiązanie jak "format C:" na każdy problem. Sensowniejszych podpowiedzi nie znalazłem, tzn były jeszcze z grzebaniem w pliku setup.ini - dla świętego spokoju to zrobiłem, ale też bez rezultatu. Ps. Win7 - 64bit Na tym samym komputerze Softimage niedawno hulał - różnica jest tylko taka, że przeszedłem na dysk SSD i zainstalowałem mniej softów niż kiedyś miałem. Pomimo tego, że instalator pisze, że nie dało się zainstalować Softimage (faktycznie katalog pusty) to odpowiednie pozycje Visual pojawiają się w menadżerze programów. Będę wdzięczny za podpowiedzi dot. możliwych przyczyn problemów z Visualem. Bardziej martwią mnie ewentualne problemy w przyszłości, niż soft Autodeska. Edytowane 13 Stycznia 2014 przez effect Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 A próbowałeś wywalić starsze biblioteki i zainstalować Softimage bez tych bibliotek 2010? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
effect Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 Wywaliłem wszystkie biblioteki Visual. Jeśli chodzi o instalację Softimage w ten sposób, aby nie instalował bibliotek to nie wiem jak to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Ten error jrst bardzo ogolny, i jest generowany przez instalator Microsoftu - musisz sprawdzic dokladniej logi z instalacji tych podpakietow. http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?linkID=9240617&id=10310469&siteID=123112 http://upandready.typepad.com/up_and_ready/2012/09/error-1603-microsoft-visual-c-2005-sp1-redistributable-atl-security-update-x86-.html Edytowane 14 Stycznia 2014 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...