w1ck3d Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Witam, chciałbym abyście mi pomogli złożyć komputer w którym komplcie zawierałby również monitor ok. 22 albo i więcej. Komputer głównie żeby w coś pograć ( głównie wow ), ale żebym nie musiał dokładać do niego od początku, a żebym mógł się cieszyć przez parę lat. Tak więc, potrzebuję komputera do max 2200zł ( im mniej tym lepiej ) z monitorem oraz jakąś klawiaturą. Bardzo Was proszę o pomoc, bo akurat jeśli chodzi o składanie komputera to jestem zielony. Z góry dziękuje i pozdrawiam, Wojtek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 http://www.morele.net/inventory/info/w5UdLE/ dorzuc do tego klawiature za 15zł z pierwszego lepszego sklepu w Twoim miescie i bedziesz zadowolony :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1ck3d Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 a z tych dwóch http://www.morele.net/inventory/info/M1WV6M/ i http://www.morele.net/inventory/info/uBgQ22/ któro lepsze ? :) niestety bez monitora, ale z tym sobie już poradziłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 http://www.morele.net/inventory/info/L8jFGW/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Pomysł z klawiaturą bardzo chybiony. Kupując klawiaturę za 15 zł masz g... które rejestruje max 3 klawidsze jednocześnie, a i to nie wszytkie kombinacje, czyli absolutnie nie nadaje się ani do gier, ani do wygodnej pracy w bardziej skomplikowanych programach. w cenach 30-50 zł już można kupić porządne klawiatury, w których można używać praktycznie dowolnych kombinacji klawiszy. http://www.delis-sklep.pl/pl_PL/p/Klawiatura-dla-graczy-Sharkoon-Tactix/738 Sam mam taką i nie ma żadnych problemów z zacinaniem się czy kombinacjami. Niebieskie klawisze można zmienić na zwykłe czarne, są zamienniki w komplecie. Edytowane 17 Stycznia 2014 przez teraw 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1ck3d Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) http://www.morele.net/inventory/info/bX4bqG/ chcę kupić to co wyżej napisałem, pytanie tylko czy mógłbym w późniejszym czasie wymienić procka ? muszę się zmieścić w 2000zł, niestety ani grosz więcej potrzebuje odpowiedzi jak najprędzej :) Edytowane 17 Stycznia 2014 przez w1ck3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Będziesz mógł. Do 2000zł brakuje Ci jeszcze ponad 100zł. Dysk 1TB nie jest dużo droższy więc warto dołożyć jeśli jesteś w stanie wykorzystać dodatkową przestrzeń. Edytowane 17 Stycznia 2014 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1ck3d Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 tak ale jeszcze napędu żadnego nie dołożyłem, więc na tym pozostanę dziękuję za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_styczen_2014 Masz montaż za złotówkę. Powinno więc wystarczyć na dołożenie do dysku i na napęd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1ck3d Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 ale ja nie potrzebuje 1TB teraz aktualnie mam 300gb i wykorzystuje tylko 60 :P więc na prawdę nie potrzebuje aż tyle miejsca... z napędem wychodzi ( po odliczeniu montażu ) 1946,01zł i to mi wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 To może SSD? Od 200zł dostaniesz 60GB. Jeśli chciałbyś większy to mógłbyś np. jakiś czas przeczekać na tym co teraz masz jeśli jest na Sata, a później kupić 120/128GB. System działałby zauważalnie lepiej i brak tego denerwującego dźwięku pracy dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1ck3d Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 dziękuje wszystkim za pomoc, komp został zamówiony i czekam na przesyłkę, mam nadzieję że dojdzie do piątku bo w sobotę bądź niedzielę wyjeźdzam i wypadało by mieć komputer ze sobą za granicą ... dziękuje jeszcze raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1ck3d Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Panowie i Panie, mam problem. Doszedł do mnie koputerek w stanie idealnym. Otóż mam problem gdyż podpinam stary monitor Samsung SyncMaster172t i wybija mi błąd na monitorze " Check Signal Cable " o ile sprawdzam wszystko i wszystko jest dobrze skręcone i podpięte tak nie wiem dlaczego ten monitor nie odpala. Próbowałem podpiąć ów monitor do laptopa, i również wyskakuje to samo i nic nie mogę z tym zrobić. Mógłby ktoś coś doradzić, pomóc ? Czy po prostu wywalić monitor i szukać czegoś innego ? Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Używasz Kabla DVI<=>DVI? Spróbuj użyć innego kabla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1ck3d Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 używam kabla dsub - dsub, z przejściówką od karty graficznej bo innego nie mam, a do sklepu komputerowego mam 20km a samochód w naprawie... czytałem trochę po necie że te monitory po prostu są do du... i lubią z czasem po prostu przestać działać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 do du... do du... to jest pomysł łączenia dwóch urządzeń z DVI za pomocą przewodu dsub, to tego z przejściówką z jednej strony ;) Było zamówić kabel razem z kompem. TV z hdmi + kabla hdmi nie masz, żeby sprawdzić czy wszystko działa jak należy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1ck3d Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 no właśnie w tym sęk że nie mam... jakbym miał to bym sprawdzał... tak mi doradzono bym kupił dsub-dsub i najwyżej z przejściówką będzie działać więc tak kupiłem... to kabel jaki kupić żeby to sprawdzić ? DVi - DSUB ? czy jeszcze jakiś inny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Monitor ma złącze DVI? Jeśli ma to kabel dvi-dvi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1ck3d Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 dobra Pany wszystko działa proszę mi tylko powiedizeć czy muszę instalować jakieś sterownki od grafy czy coś, czy win7 sobie sam z tym poradzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurier Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Tak musisz : http://support.amd.com/en-us/download Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1ck3d Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 no i mam problem, może Wy mi pomożecie go rozwiązać mianowicie co bym nie robił, jest dobrze włączam czołgi ( WoT ) i po 10-15minutach gry, komputer się sam restartuje... nie wyskakuje żaden błąd, ani nic, po prostu czysty restart, wyłączyłem w ustawieniach " automatyczne uruchom ponownie " i myślałem że pomoże, ale to nie to. Sprawdzałem temp. na procku / karcie i na karcie jest max 54 stopnie, a na procku max 28, więc to też nie wina karty czy procesora, a więc gdzie może być problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Sprawdź temperatury pod obciążeniem. Napisz co ostatecznie kupiłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1ck3d Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 temperatury o których pisałem są właśnie pod obciążeniem ... co kupiłem ? już pokazuję http://www.morele.net/inventory/info/grEt3f/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frasier Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 temperatury o których pisałem są właśnie pod obciążeniem ... co kupiłem ? już pokazuję http://www.morele.net/inventory/info/grEt3f/ 54 stopnie w R9 270 OC przy obciążeniu? Oj, chyba nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1ck3d Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) wot full detale i max 54 stopnie, wiecej wskoczyc nie chce ... wow full detale i max 37stopni... Edytowane 5 Lutego 2014 przez w1ck3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 furmark+prime95 zobacz czy sie wysypie sprawdz +12V multimetrem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1ck3d Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) furmak przy 68stopniach wyłączył się komputer mogę kogoś prosić o kontakt na gg ? 6119197 nie wydaje mi się jakoś by była to grafika ani procek, celowałbym raczej w zasilacz ale nie jestem pewien... tak wyglądają temperatury w stanie spoczynku Edytowane 5 Lutego 2014 przez w1ck3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...